18 februari 2023

RECAP: Wie is de Mol? 2023 | Afl. 7

 

Inzichtelijk


De overgebleven mollen hebben de nacht gespendeerd in een villa op een ansichtkaart met uitzicht op een zee vol witte haaien en donkere wolken. Wat zeker al een proostmoment waard is. Verder proosten ze op weer een mooie dag, maar of dat het ook gaat worden is de vraag. 


Ze beginnen opdracht 1 met onnatuurlijk de afgrond inrennen, naar achter wippen in een lekker stoeltje en de toppen van de bomen voelen kietelen onder hun voeten. Oftewel: paragliden.

En ze mogen zelf bepalen waar ze weer gaan landen. Of nou ja, in welk van de vijf gemaakte vakken. Ieder vak heeft uiteraard wel een waarde. 

In vak 1 moet één kandidaat landen om €1000 te verdienen, in vak 2 moeten er twee komen om €2000 te verdienen en de overige vakken zijn voor joker-junkie-Jurre. 

In de lucht mag drie minuten worden overlegd wie waar gaat landen, maar dat is meer voor de show, want met deze groep vallen er nou eenmaal geen afspraken te maken. 

Soy neemt het heft in handen en deelt zijn idee. Er wordt lang getwijfeld en overlegd en pas na twee-en-halve minuut besluit Daniël zijn heel andere strategie erin te gooien. Net te laat om het goed uit te werken. En dus kiezen Soy en Ranomi voor vijf (inderdaad, precies genoeg om iedere mol één joker te gunnen) jokers, kiest Jurre uiteraard niet voor het geld (fok dat geld), maar voor een eigen joker en besluit Daniël zich van zijn goede kant te laten zien, door voor het geld te gaan. In vak 1, terwijl achter hem alleen Anke nog aan kwam en zij dus doelloos in haar eentje in vak 2 zou eindigen. 

Daniël krijgt de schuld, Anke is pissed en hup, weg sfeer.

 

Bij opdracht 2 veranderen de kandidaten in katten. Vastgebonden aan een krappaal, moeten de katten drie opdrachten uitvoeren. De eerste opdracht is loskomen van de krappaal, waar Daniël eigenlijk al geen zin in heeft en zich dus alleen maar meer in de knoop wikkelt. 

Jurre en Soy daarentegen zijn verzot op hun touw en rennen verwoed rondjes om los te komen en zo naar de volgende opdracht te kunnen, waar ze met hun tenen in het zand een cijfercode kraken. Jurre krijgt zijn kistje als eerste open en vindt daarin een soort van harkje met een soort van clip, waarmee hij als een kat een vis uit een aquarium vist. Soy en Ranomi volgen en daardoor zijn Anke en Daniël meteen uitgeschakeld.

            Vervolgens mogen de overgebleven katten kokertjes graven in de hitte in een heel grote diepe zandbak. Zijn Anke en Daniël even blij dat ze niet zoveel moeite hebben gedaan.

Hoewel het ze wel een belletje met de mol kost. Dat is namelijk wat Jurre heeft gewonnen. 

            In een klein theater wordt hij gebeld door de mol, die hem vertelt dat hij eens goed moet kijken naar het molgeld. Daarop staan onder andere testvragen van de finaletest. Dat kost hem natuurlijk wel geld, maar ja, Jurre fokt het geld dus dat heeft ie er wel voor over.

 

            De groep moet zich klaar gaan maken voor de test. Maar na zes afleveringen vindt Rik het een beetje saai worden en laat hij de mollen met een vlaggetje op hun rug door een doolhof zoeken naar de testvragen. Ziet er niet alleen leuk uit, maar was ook nuttig voor de mol en de mede nepmollen die elkaars antwoorden konden lezen. 

Uiteindelijk heeft Anke er het minst aan gehad. Maar ondanks dat alles uit haar comfortzone was, heeft ze enorm van het avontuur genoten. En wij van haar.