25 februari 2023

RECAP: Wie is de Mol? 2023 | Afl. 8

  

Brandpunt

 

Ik voel me een beetje als Soy deze week. Hij had nooit verwacht over aflevering 8 nog te schrijven. Ik ook niet. 

Een iets minder uitgebreide samenvatting dus deze keer.

 

Anyway, er is weer een tv-programma crossover deze week. Waar we vorige week van een Expeditie Robinson-waardige proef konden genieten, kregen we deze week een foto-opdracht uit het Perfecte Plaatje voorgeschoteld. Je zou denken dat dat een eitje is voor hobbyfotograaf en ex-kandidaat Soy, maar dat kwam niet helemaal lekker uit de verf. 

De mollen kregen de opdracht een drieluik van het wild life in Afrika te maken. Van de poezen van Ranomi, de neushoorns (of nijlpaarden?) van Jurre en de kuddes van Daniël en Soy, zijn prachtige foto’s gemaakt. Maar de dierenreten, oftewel kontjes van Jurre hebben gewonnen. En dankzij een enveloppenwissel is Jurre opeens de eerste finalist van dit jaar geworden. 

 

Ook deze keer hebben we weer een rare test midden in de aflevering. Soy kan dit op de vroege ochtend nog niet helemaal handelen en kat als kersverse penningmeester een beetje om zich heen, terwijl Daniël karaktertypetje 7 uitspeelt.

Goed, er wordt dus een test gemaakt door drie van de vier kandidaten. Een test met vijf vragen over opdrachten die nog moeten komen. Dat is een kwestie van heel veel raden en gokken, maar wel met een heel fijn gevoel van binnen, omdat ze nu weten wat ze gaan doen. 

 

De dag die je wist dat zou komen, is eindelijk hier: ze gaan lasergamen. Officieel gezien tegen vier bad guys, maar in de praktijk ook tegen elkaar. In de test kwamen namelijk een paar vragen voor over het lasergamen. En hebben de kandidaten daar invloed op? Ja zeker. Gewoon je eigen mol afknallen. Wat Soy heerlijk deed. Dat gezicht in de biecht, heerlijk!

Soy en Ranomi waren de helden van de lasergame, maar gelukkig werd er voor de verandering eens echt samengewerkt en is er uit twee van de drie kooien geld gehaald. Die derde is door de verloren tag van Jurre in vlammen opgegaan. 

 

Aangezien de test voor de lasergame al is gemaakt, is de aflevering opeens op zijn einde en zijn alle vier de kandidaten door naar de volgende aflevering.