11 februari 2023

RECAP: Wie is de Mol? 2023 | Afl. 6

Lijdensweg?

 

Wat een aflevering. We beginnen met Nabil die vertrouwen probeert te wekken bij Ranomi door haar zijn bij Soy opgeëiste joker te geven. Ze moet hem alleen wel goed verstoppen want Daniël graait graag in tassen. 

Vervolgens wordt de test, bestaande uit slechts vijftien vragen, gemaakt. Waar Ranomi lang over doet omdat ze zich eigenlijk de hele test afvraagt hoe ze ongezien haar joker neerlegt. En dan moest ze ook nog opletten dat Jurre niet hoorde waar ze op klikte.

Anke baalde dat ze niet wat sneller heeft geklikt want nu moest ze op roadtrip door de Karoo met Soy en Daniël en dat was echt een domper, want die trip over het maanlandschap duurt maar liefst twee dagen. 

Hier en daar vinden de kandidaten een kistje en dan weet je, daar moet iets gedaan worden. Soy, Anke en Daniël vragen zich twee dingen af. Moeten ze jeu de boules spelen met struisvogeleieren en hoe fout kan dat gaan? 

De opdracht is eigenlijk heel simpel: bereik met je groepje en twee planken de overkant. Er worden eieren gebroken en gebaald dat er gesnoept is in de auto, Nabil was die gast die per ongeluk met zijn voet op de grond stond waardoor ze opnieuw moesten beginnen en Soy heeft ooit bij het circus gezeten dus die kon de rest even een lesje leren.

Uiteindelijk hebben alleen Soy, Anke en Daniël hun kistje bereikt en verdienen zij €1000.

 

Op naar de volgende opdracht, die minder puzzelachtig is dan Jurre dacht. Er staan drie gigantische zware kisten en er moet besloten worden of ze er één van meenemen voor €500. Bij team Jurre, Nabil en Ranomi wordt snel besloten dat Ranomi haar kist op de achterbank mag gooien, omdat zij de vorige aflevering alleen mocht toekijken. In het andere team vechten gevaarlijke rakker Soy en ik-wil-sowieso geld-uitgeven Daniël met rock-paper-scissors uit dat de kist van Soy mee mag.

 

Na een nachtje slapen met het ene team in het huisje van Sneeuwwitje en haar twee dwergjes en het andere team in hotel Patat, gaan papa Soy en papa Daniël met hun kind Anke door naar een opdracht waarbij ze hun kop in het zand steken, op zoek naar dubbele nekjes, buiken in drie delen en kromme pootjes. Ze kiezen uiteindelijk de verkeerde struisvogel en rijden er een beetje up tempo gauw weer vandaan. Ook Jurre, Nabil en Ranomi kiezen niet goed en verdienen wederom niks. En voor hen was het sowieso geen leuke opdracht, want zij hadden net hun neuzen gepoederd en beseft hoe glad hun huidje was. Het was een hele rare situatie.

            

Onderweg naar de laatste opdracht vinden de groepen weer twee kisten. Nabil mag een kist meenemen, maar vraagt zich wel af of het misschien nadelig voor hem kan zijn en goedzak Daniël vindt dat Anke, die haar kist nu opeens wel wil, mag meenemen. 

 

Nog één opdracht te gaan. Die waar mensen heel onnozel uitkomen. In het land van The Sound of Music vallen pijlen uit de lucht die gevangen moeten worden en daarmee moeten struisvogeleieren van een plankje geschoten worden. Team Jurre, Nabil en Ranomi verdient voor de verandering eens niets, maar gelukkig schiet Soy het juiste ei van het plankje en is er toch weer €1000 in de pot bij. 

 

We eindigen de aflevering met een schok in de grot. De kisten mochten open. Kosten: €2000. Precies het bedrag dat vandaag verdiend is inderdaad.

Nog grotere schok: er zitten eliminatiestoelen in. En aangezien Daniël en Jurre misgrepen, krijgen zij hun scherm niet te zien en dus zijn zij door naar de volgende aflevering.

Anke, Soy, Nabil en Ranomi mogen nog even de laatste vijf vragen van de test maken voor ze met hun stoeltje bij Rik mogen gaan zitten. En daar komt Nabil erachter dat de kist heel nadelig voor hem was... hij moet naar huis.