04 februari 2023

RECAP: Wie is de Mol? 2023 | Afl. 5

Portretten

 

We gaan verder waar we vorige week gebleven zijn: Nabil en Soy mogen gaan gokken met het geld uit hun koffertje en krijgen de kans om iedereen te bespelen en zo een hoop bedragen in de pot te verdubbelen. Maar ja, vertrouwen de andere mollen hen ook? 

Daar gaan ze onder het genot van een pizza en een drankje eens lekker over nadenken terwijl de rest de locals met hun eigen meubilair de kerk in lokt. 

 

Daniël wil, verrassend, de meeste invloed op deze kerkopdracht uitoefenen en de verdeling doen. Hij wil op de plek zitten waar de mol wil zitten en dat is blijkbaar binnen.  Maar ja, hij zit met Ranomi en die verdenk ik niet. Dus. 

Goed. Daniël en Ranomi concentreren zich binnen op de verdeling op de ezel. Iedere kerkganger die binnenkomt krijgt een plaatsje toegewezen en mag daar niet meer weg. 

Aan Anke en Jurre de taak om buiten gesprekjes aan te knopen en te ontfutselen hoe al deze mensen in elkaar steken. Dat was pittig, want er kwam hen een hele stoet tegemoet en ze zijn maar met zijn twee. De kattensokken-breiende dames en wijnmakers bleven stug doorlopen terwijl Anke gezellige gesprekjes wilde voeren. Tussendoor stonden Jurre en Daniël lekker een beetje te kibbelen over wat ze wel en niet door moesten geven aan elkaar en zette Ranomi een jonge meid neer op de plek van een oude man. 

Uiteindelijk schaamde Rik zich zo voor wat de groep had gepresteerd, dat hij de kerkgangers niet meer onder ogen durfde te komen en Daniël en Ranomi zelf heeft laten vragen wie er op de goede plek zat. 

 

Het geld in de koffertjes blijkt een rode draad deze aflevering. Na de opdracht keren Soy en Nabil terug naar de groep, maar blijkt het geld pleite. Er wordt wat over en weer gelogen en de heren zijn er van overtuigd dat ze €14.000 kunnen gaan maken, maar dat is volgens Rik wel een beetje optimistisch. We komen er later weer op terug. 

Er gaat namelijk eerst even lekker gedineerd worden in een spookhuis. Of nou ja, deels dan. Want halverwege het diner begint het licht te knipperen. Spook Katie wil de mollen helpen het verdwenen geld terug te vinden en Nabil en Soy doen daar gewoon aan mee. 

Daniël wil deze keer wel lekker eng binnen blijven, maar dat willen Nabil, Soy en Anke ook, dus besluit Soy dat Daniël lekker naar buiten mag met Ranomi en Jurre.

Terwijl er binnen schilderijtjes scheef gehangen worden en jurkjes worden gewassen, mag de buitenploeg op zoek naar andere knipperende lampen in gebouwen en morsecodes uitpuzzelen. Uiteindelijk maken Daniël en Jurre onder het coördinerende oog van Ranomi vijf goede en één fout woord. Wat betekent dat kleine Ranomi alleen mag toekijken hoe de anderen een kistje open maken en kan gaan nadenken of Jurre of Daniël de mol is. 

Soy en Nabil hebben er voor gekozen om eerlijk te zijn en te spelen en Daniël gelooft hen. Waarmee hij het bedrag in zijn kistje verdubbeld. Slimme Jurre en slinkse Anke kiezen voor zichzelf en verdienen een joker. O ja, en Soy en Nabil moeten samen een joker delen. Die Nabil opeist omdat Soy zo eerlijk speelt. Snap je. 

 

Enfin. De koffers worden weer gepakt want de komende twee dagen gaan de mollen op roadtrip. O en ze moeten zich klaarmaken voor de test. In de laatste shots horen we nog half dat het woord executie niet is gevallen en er maar vijftien vragen in deze test zaten, maar verder was dit een vrij abrupt einde van deze ingewikkelde maar leuke aflevering.