28 januari 2023

RECAP: Wie is de Mol? 2023 | Afl. 4

Weglopen

 

De groep laat Kaapstad achter zich en reist door prachtige landschappen de wijnlanden in. In het hart van de Zuid-Afrikaanse fruitteelt spelen ze verstoppertje in een bewegend doolhof. In het doolhof moeten pakbonnen met geldbedragen van de kisten getrokken worden en met die pakbonnen moeten de kandidaten de uitgang van het doolhof vinden. 

Daniël wilde graag als eerste, zodat hij de meeste invloed op het spel had. Ik weet niet precies wat zijn doel was, maar hij heeft de uitgang niet gered zonder door een vreselijk eng monster gepakt te worden; Nabil heeft eerst verward heel wat rondjes gerend, voor hij erachter kwam dat zijn walkietalkie al die tijd uit stond; Jurre was super snel, maar werd gepakt en kwam dus geen steek verder en raakte het geld dat Nabil voor hem had klaargelegd alsnog kwijt; Anke heeft op haar gemak het doolhof uitgekamd, maar liet zich toch maar knuffelen door het monster, voor Annick was het eigenlijk allemaal vreselijk en tegen de tijd dat Soy door het doolhof mocht, hadden alle andere mollen al het geld al tussen de gleuven in de kisten gepropt. De enige die geld heeft gewonnen is Ranomi en dat was maar goed ook, want haar zanglessen moesten nog betaald worden. 

 

Bij Annick zit de emotie bij het ontbijt de volgende dag nog erg hoog, dus beschuldigt ze het krullende mondje van Soy ervan iets mollerigs te doen. En bij Wie is de Mol gebeuren vaak typische dingen, zoals enveloppen die opeens tijdens het relaxen op de ontbijttafel verschijnen. Een heftige ochtend dus. Die alleen maar heftiger wordt als er gevraagd wordt wie op de vroege ochtend zin heeft een fysieke inspanning te leveren voor geld in de pot. Daniël, die blijkbaar overal eerste keus heeft, besluit dat hij zijn ontbijt afmaakt en het lijkt iedereen verstandig dat ook Annick nog een koffietje neemt. 

De fysieke inspanning blijkt een drie meter hoge badeend de berg op te rollen en daar beginnen jezus en zijn volgers vol goede moed aan. Ondertussen vragen Annick en Daniël zich af waarom zij eigenlijk alsnog fysieke inspanning leveren door het leegvissen van een vijver vol - jawel - badeendjes. Gelukkig ontdekt Daniël vrij snel dat op twee van de badeenden de coördinaten naar François te vinden zijn, dus kunnen zij beginnen aan hun relaxte autoritje. 

Bij de vijf rijst intussen de vraag welke mol ongezien het dunne bandje van de badeend-kar lek heeft geprikt.

Lang verhaal kort: Daniël maakt een gezellig vliegreisje met markante François, terwijl de vijf boven aankomen met de badeend en een wankel wiel. Waar Jurre vervolgens, aangespoord door Soy, zo snel mogelijk de envelop in het kistje open maakt. En Annick stelt zich opnieuw voor aan de rest van de groep waardoor de cruciale boodschap die ze over moest brengen drie seconden te laat binnen komt. Conclusie: alle moeite voor precies helemaal niks.

 

Tijd voor de test, maar nog niet voor de executie. Het is vooral handig even op te slaan op wie Nabil (badeend Ranomi) , Soy (vier verdachten, waaronder Ranomi en een beetje Jurre) en Daniël (Jurre, Ranomi, Soy) zitten. Daarna komt er namelijk een opdracht die tot ’s avonds duurt omdat het gewoon een kwestie is van copy-past waarbij iedereen zegt dat die de mol niet is en wel te vertrouwen is. Maar helaas komt de jokerstreek van Soy, Jurre en Daniël uit en blijkt de helft van de groep toch niet te vertrouwen. Anke is het zat en verdeelt de koffertjes zo dat degene met het rode scherm een van de hoogste drie bedragen krijgt. Nabil, Soy of Daniël dus. En daardoor gaat Annick, die de test als één-na slechtst heeft gemaakt, met een groen scherm naar huis. 


Als cliffhanger worden Soy en Nabil door een strenge Rik meegenomen. En de koffer gaat mee. 

Zoveel vragen nog.