26 februari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 9

 


Bedriegen

 

 

De mollen hebben nog één aflevering de tijd om de pot te spekken voordat de officiële mol zijn of haar ware gezicht laat zien op het gemaskerde bal van volgende week.

 

Tijd voor de eerste opdracht. De finalisten spelen mee in een Scandinavische politieserie in een villa waarin de tijd heeft stilgestaan. Op de alarmsystemen na dan, die zijn wel met de tijd meegegaan. Om de beurt mogen de mollen naar binnen en hebben ze contact met de andere mollen die bij een muur vol bewijsmateriaal en een plattegrond touwtjes stonden te spannen. 

Fresia gaat als eerste via de ronde trap naar boven en liet twee alarmen afgaan terwijl ze met een sleutel geld uit Pride en Prejudice aan het halen was. Gelukkig kon ze zich achter een bed op een muffig tapijt verstoppen voor een nogal passieve bewaker en vond ze nog wat geld onder een oude telefoon. Helaas liet ze onderweg naar buiten nog een alarm afgaan en heeft ze het vooral zelf leuk gehad, maar heeft het niks voor de pot opgeleverd.

Everon heeft ergens bij een blauwe of roze badkamer of bij een oranje kamer ofzo wat geld gevonden in een grijs boek. Heel spannend allemaal. Zo spannend dat hij elke zin drie keer herhaalde. Als laatste is Kim aan de beurt die als een soort professioneel inbrekende kruipende slang paaseieren gaat zoeken achter struiken. Tijgerend op haar rug, met geld uit maar liefst drie bloemetjeskamers, tijgert ze zo snel en zo langzaam mogelijk terug naar buiten. De buit van deze opdracht: €970. En dat brengt de pot op €14.010 in plaats van zo’n €58.000.

 

Na deze spannende rooftocht krijgen de mollen geen tijd om even lekker bij te komen. De boodschappen moeten nog worden gedaan. En daar hebben ze ieder vijftien minuten voor. Helaas heeft de vorige opdracht wel te lang geduurd, dus wordt het shoppen in een donkere supermarkt waar de vakkenvullers niet van gediend zijn en je zonder pardon af proberen te schieten. Enige voordeel is dat deze boodschappen geen geld kosten, maar opleveren (hoi Rik, graag ontvang ik het adres van deze supermarkt).

Kim kreeg als eerste haar gele hesje aan en was klaar om boodschappen te doen. Ze dook meteen de kledingafdeling op waar ze zich heel senang voelde. Op zoek naar weckpotten, blauwe zandlopers en gele steppen, raakt Kim eigenlijk vooral overprikkeld door Fresia en Everon die maar bleven roepen. Beseffen die niet dat je ondertussen ook gewoon wordt beschoten door lasergamende schietende vakkenvullers? Terwijl Kim van de ene kant van de super naar de andere kant probeert te komen, wordt er nog even omgeroepen dat er een zakkenroller, genaamd: de mol, actief is. Hier schrikt de mol zelf zo van dat ze wordt afgeschoten, terwijl ze de zegeltjes en het bonnetje al kon ruiken. 

Vervolgens is Everon aan de beurt, die heel snel roept dat hij een volwassen vent is die een spelletje speelt en dat het eigenlijk nergens over gaat. Maar hij voelt toch de spanning en het blijkt ook not that easy te zijn. Hij maakt het zichzelf gelukkig makkelijker door de boodschappenkar van Kim te zoeken en haar net niet goede boodschappen bij de caissière in te leveren. Als laatste mag Fresia, die heel ambitieus roept dat zij de rest van de lijst wel even zoekt. Ze vindt in ieder geval wel al een masker voor het bal van volgende week, maar trekt hierbij zoveel aandacht, dat ze binnen no-time ingesloten is door de vakkenvullers en wordt afgeschoten. Uiteindelijk zijn er slechts zes van de dertig artikelen gevonden. Ach ja. Iemand nog een midnight snack?

 

En dan de allerlaatste opdracht van dit seizoen. 

In The House Of Leaves worden de mollen spionnen op een plek voor geheime agenten. Allereerst moeten ze zes blaadjes met uitgeknipte stukken op Nederlandse lichtbakken leggen en zoeken tot letterlijk alle uitsneden kloppen. Daarna mochten de spionnen op videobewaking gaan spioneren. Al snel worden de babysitter, Cobbler, koerier, birdwatcher en sleeper gevonden en moesten hun portretten erbij gezocht worden. Maar ondanks dat ze een half uur hebben zitten spioneren, hebben ze niet goed gespioneerd hoe hun doelwitten eruit zagen. Daardoor waren ze niet helemaal zeker van de personen en hadden ze dus teveel portretten en te veel letters. Uiteindelijk wordt besloten dat er Bridge Agent gevormd moet worden van de letters en gaan ze op zoek naar de koerier. Die negen trappen hoog blijkt te wonen. Van haar krijgen ze een envelop met daarin... min €1000. 

In de allerlaatste opdracht vliegt er nog even €1000 uit de pot. Pijnlijk voor de winnaar en verliezer, maar de mol heeft de boel nog even lekker kunnen saboteren. 

 

Nog een week en dan wordt de mol letterlijk ontmaskerd. 


Beeld: AVROTROS