19 februari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 8


Mollenvanger

 

Met het vertrek van Laetitia komt de moltelefoon bij Everon, maar Kim-Lian, die zelf al weken €250 verborgen houdt in haar bh, vindt het geen goed idee dat de mol zowel het geld als de telefoon heeft. Dus de telefoon gaat naar Thomas, in de hoop dat hij hem met zijn verstrooide houding vergeet en ze een vrije ochtend hebben. 

 

Helaas heeft Rik hen toch gevonden en mochten ze voor de eerste opdracht gewoon in alle lokale winkels kleden halen om de straten in te pakken. Van stoeprand naar stoeprand en zonder randje straat.

Kim was heel gelukkig met deze opdracht, Everon met het feit dat hij met de locals mocht onderhandelen en voor Thomas kwam zijn grootste nachtmerrie uit. Fresia heb ik even gemist, maar die was waarschijnlijk al wat stuff aan het moven.

De tamtam in het plaatsje gaat snel en binnen no-time staat het hele plein op de nieuwe, nog te verkopen, kleden van de plaatselijke verkopers. Die hun kleden daarom weer weg halen. Dat schiet natuurlijk niet op. Na een hoop ge-kssst en het gefrustreerd terugleggen van de kleden, roepen de mollen in een laatste poging om alle Albanese foto-makende influencers van de kleden te krijgen dat ze een worldrecord carpetstreeting aan het doen zijn. Dat helpt. En de bevolking helpt ook. Uiteindelijk is er 44,5 meter tapijt gelegd en verdwijnen de mollen met €445. Het schijnt dat een paar locals nog op zoek zijn naar hun kleden. Ik wil geen snitch zijn, maar raad ze aan eens bij Kim-Lian op bezoek te gaan. 

 

Onderweg naar de volgende opdracht gaat de telefoon weer en vraagt Rik om twee kandidaten zonder hoogtevrees. Thomas vindt het tijd om iets minder cools te gaan doen en blijft met Everon op de grond. 

Aangekomen in de plaatselijke haven, waar storm Eunice duidelijk nog niet was geweest, mogen Kim en Fresia op vele meters hoog op twee laptops vragen aan elkaar plakken. Aan de mannen de taak om met hun grijper - inclusief Albanese gediplomeerde kraandrijver - de bijpassende containers uit het speelveld te rijden alsof het niks is. Er zou aan het eind nog één container over moeten blijven, maar helaas had Kim de verkeerde tarotkaart getrokken en bleven er vijf staan. Maar gelukkig kreeg ze nog een gevoel door en wees ze een container aan die weg kon. 

Jammer genoeg was halverwege dat ritje de tijd om en mogen de mannen een van de overgebleven containers kiezen om te kijken of daar het geld in zit. Uiteraard kiezen ze voor de container die is genoemd door iemand die de mol kan wezen. Maar de statistiek dicteerde dat er niks in zat en dat was ook zo. Er is geen geld verdiend, maar het was wel cool, vet en gaaf. 

 

Terwijl de kandidaten hun hoofd nog breken over de containers, ziet de mol zijn kans schoon om wat werk voor te bereiden voor de laatste uitdaging van vandaag. 

Rik kondigt aan dat hij eens even wat gaat drinken op een terras verderop en het leuk zou vinden als zij er binnen een half uur ook zouden zijn om eindelijk eens met hem te bonden. Met de step. Alleen moeten de steppen nog in elkaar gezet worden. En de onderdelen nog gevonden. Nou zouden ze ook gewoon met hem mee kunnen gaan om binnen de tijd aan de gin-tonics te zitten, maar voor elke meegebrachte step krijgen ze €500, dus gaan de mollen aan de slag met hun grote en kleine metaaldetectors. Terwijl Everon Kim van het kastje naar de muur stuurt en haar gewoon overal een gat laat graven, reageert de metaaldetector van Thomas gek genoeg alleen op alle strandbedjes. Gelukkig vindt Fresia wel een hele step. Of een halve. Zonder stuur. En zonder wiel. Maar het eerste stuk is in ieder geval gevonden. 

Uiteindelijk besluit Everon, die al zoveel gedaan heeft dit programma, toch maar om Kim te helpen. Na ruim 25 minuten hebben de vier volwassenen op het strandje genoeg onderdelen uitgegraven om welgeteld één step compleet te maken en begint de sprint naar Rik. Eindstand van de opdracht: €500. Het is onduidelijk of dit geld in de pot van het spel of in de pot voor de drankjes is beland. 

 

Tijd voor de test en Thomas weet nog niet op wie die moet stemmen mensen. Dat nekt hem en hij krijgt een rood scherm. Hij geeft de drie overgebleven mollen drie seconden om sip te kijken en geeft dan het startsein om te juichen. De drie finalisten van het 22ste seizoen zijn bekend. 


Beeld: AVROTROS