12 februari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 7

Coulissen

 

Er zijn inmiddels nog maar vier mollen en één kandidaat over. En ze passen eindelijk in één busje. Er staan ons weer een paar mooie opdrachten te wachten en onderweg  naar de eerste van vandaag heeft Kim-Lian een gevoeletje dat ze vandaag schapen gaan hoeden ofzo. 

 

Aangekomen bij Rik krijgen ze de opdracht te horen. Ze gaan schapen hoeden. 

Het is aan de groep om het juiste schaap met de juiste naam, in de juiste kooi met de juiste naam te krijgen. Heel simpel. Elk goed schaap leverde €15 op en elk fout schaap €50. Een schaap wat niet in een hok zat bestond gewoon niet. O en ze mochten het woord schaap niet noemen, maar dat werd simpel opgelost door ze geiten te noemen.

Maar opdrachten die simpel lijken zijn heel ingewikkeld. Alsof je één schaap uit een kudde kunt halen. 

En dan gingen alle honderd Everonnetjes, Kim-Liannetjes, Fresiaatjes, Thomasjes en Laetitiaatjes ook nog expres met hun naambordje de andere kant op staan. 

Blijkbaar had Kim ook via de ether van de spirit doorgekregen wat ze aan moest trekken, want ze had de perfecte outfit om lekker te wandelen, een beetje bij te komen onder de olijfbomen en af en toe de kudde een beetje bij te sturen met haar rok. Hartstikke leuk. 

Ondertussen was het bij Thomas en Everon één grote chaos. Geen van de geiten luisterde naar papa Thomas. 

Of hun moeilijk te omschrijven strategie heeft geholpen weet Rik niet, maar hij vond het in ieder geval een vrolijk gezicht om de groep te zien ronddartelen. En voor de verandering ontvangt hij dit keer geld. Met slechts 29 schapen in het goede vak en 19 niet, moet de groep €515 inleveren. Plus €300 omdat zes keer het woord schaap is gevallen. Waarvan wij er overigens maar twee hebben gezien. Het was de €815 meer dan waard, want het waren memorabele beelden. 

 

Opdracht 2 was bij een mooi idyllisch strandje waardoor de mollen zich even op vakantie waande. Maar toen ze Rik ontdekte besefte ze dat ze niet op vakantie waren met Rik en dit dus weer een opdracht moest zijn. Met een vrij korte uitleg van Rik: je mag zes foto’s maken van Molly’s en Milly’s, a.k.a. Daltons met blauw-wit gestreepte pyjama’s, maar als je ook de boef op de foto zet verdien je niks, leek ook dit een simpele opdracht.

Dus voor de zekerheid dekten de mollen zich vast in door met smoezen te komen als beslaande lenzen, het nooit hebben gevolgd van een fotografiecursus en snel overprikkeld zijn dus sowieso niet goed kunnen focussen. 

O ja, Rik zei ook nog even dat ze een vrijstelling naar de finale konden krijgen met deze opdracht. Waaruit Laetitia opmaakte dat de mol of ergens op het strand als Waar is Wally ligt of ergens in een bootje zit en voorbij komt varen ofzo. Dus ze focuste vooral erg op wie ze allemaal op het strand voorbij zag komen. 

Het fotograferen van de knappe Molly’s en Milly’s heeft de pot €850 opgeleverd en zorgde ervoor dat alle 2 miljoen kijkers de opdracht minimaal twee keer heeft zitten kijken. Want de mol is langsgevaren. En mocht je dat gedaan hebben, of nog gaan doen. Let dan vooral op de eerst veranderende en later verdwenen pet van Thomas. 

 

De test wordt deze keer nog meer een strijd tegen elkaar dan anders. Voor je er überhaupt aan mag beginnen moeten er eerst drie deelopdrachten doen. Fresia kiest eieren voor haar geld en zet haar groene vrijstelling van vier afleveringen geleden in. 

Goed, de deelopdrachten. Eerst het in elkaar zetten van stokken, dan persen, persen, stampen, stampen, zakjes vissen, kogeltjes uit zakjes tegen flessen katapulteren en flessen kapot schieten en dan door naar de laatste opdracht. Zo’n Chinese puzzel van hout in elkaar zetten. Zo’n Tetris-achtig ding. Een kubus. 

Het lukt Thomas als eerste alle opdrachten te voltooien en hij kiest de testtafel met het vraagteken. Everon volgt en kiest de testtafel met alleen de test. Vervolgens volgen Kim-Lian, die de keuze had uit 1, 2 of 3 extra strafminuten en uiteraard de minst erge kiest en Laetitia die het moet doen met 2 (of 3, maar waarom zou je dat doen) strafminuten. 

Uiteindelijk blijkt dat door het vraagteken van Thomas zijn resultaten niet meetellen. Met andere woorden, ook hij heeft een vrijstelling. Maar voor zijn antwoorden echt niet meetellen, moet hij wel eerst goed inschatten wie naar huis gaat. Hij kiest Laetitia, die de test inderdaad het slechtst heeft gemaakt. Zij mag naar het loserhotel en wij blijven met vier mollen over.


Beeld: AVROTROS