05 februari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 6

 

Golfbeweging

 

Rik baalt, want er zijn kandidaten die maar liefst drie testen hun vrijstelling op zak houden.  In het verleden werd er nog weleens grof betaald voor zulke vrijstellingen, maar nu lijken de kandidaten de mol al in het vizier te hebben. Of ze hebben last van tunnelvisie.

 

En Rik baalde vandaag toch al een beetje, want de mol-telefoon, die ze ten alle tijden bij zich moesten houden, is kwijt. Of nou ja, niet iedereen weet wie hem heeft. Maar onderweg naar de eerste opdracht gaat hij er een belletje aan wagen.

De mol-telefoon gaat af bij mega obvious mol Sahil, die met zijn grote bruine ogen de onschuld zelf speelt. Hij, en Kim-Lian en Thomas die bij hem in de auto zitten, horen de opdracht van Rik aan en het trio besluit tegen de rest te liegen over wie de mol-telefoon heeft en, omdat zij met zijn drieën een groepje willen vormen, maken ze de rest ook wijs dat Rik deze groepsindeling heeft gemaakt. Gemiste kans van Rik door hen niet te verraden.

 

Maar goed, de opdracht dus. Everon, Fresia en Laetitia moeten eerst op zoek naar twee dolken om een kasteel te openen, eenmaal binnen houden ze wat uit de klauwen gewassen marshmallows boven het vuur en met die fakkel gaan ze het donkere fort binnen. Daar gaan ze op zoek naar vier sleutels in kleine gaten in muren. Terwijl Fresia Everon aan het afleiden was door met een zielig stemmetje om hulp te roepen, vond Ronja de Roversdochter binnen no-time twee sleutels. Nadat ook Everon een sleutel vindt, vind Fresia het wel welletjes en laat ze de groep collectief besluiten dat drie sleutels voldoende is.

Terwijl de andere groep als een soort Game of Thrones meets Miami Vice rond het fort scheurt op een speedbood, schieten de drie Robin Hoods de een na de andere pijl, pats, pats, pats naar de boei in het water. 

En toen mocht de andere groep echt in actie komen. Fanatieke thomas gooide zichzelf nog even het water in, maar uiteindelijk weten ze vrij snel alle pijlen uit het water te vissen. 

Hierna is de opdracht nog (lang) niet klaar. De drie waterratten gaan al suppend de ondergrondse geheime James Bond-onderzeebasis in en moeten daar feitelijk gaan magneetvissen naar de kistjes. Maar terwijl ze lekker bezig zijn, verschijnen de kwaadaardige badmeesters from hell met hun stokkies met haken om de buit weer van de sups af te schuiven. Kim-Lian kiest na twee kistjes eieren voor haar geld en paddelt de tunnelvisie uit naar de safe zone buiten. Ze had nog even last van een boze badmeester, maar zijn stokkie was te kort om haar te pakken. 

Thomas wil ook niet lastig gevallen worden en stuurt de ontzettend irritante nietsnutten naar Sahil, die lekker Sahil is en zich de kistjes heel makkelijk af laat pakken. 

Op zijn terugreis naar Kim waren de badmeesters overigens nog even erg gemotiveerd om Thomas te pakken te krijgen, dus we kunnen eigenlijk alleen maar concluderen dat zijn buit van enorme waarde is. Hij staat dan ook voor een moeilijk dilemma: Kim alleen laten met de kistjes en dus het geld, of Sahil alleen laten. Het maakte eigenlijk niet uit, want het zou toch een puinhoop worden. Uiteindelijk weet Sahil de badmeesters toch te overtuigen dat hij echt heel erg zijn best heeft gedaan om weer een kistje te vissen en lukt het hem buiten te komen. Maar ja, dat was net buiten de tijd. De eindstand van deze opdracht: €1100 of €1400.

 

Tijd voor opdracht 2. En aangezien de eerste opdracht al zoveel tijd in beslag heeft genomen, volgt hiervan slechts een korte samenvatting. Er zijn vijf jetski’s en zes kandidaten, dus er moet besloten worden wie het overzicht moet houden vanaf een saaie boot. Goedzak Everon wordt ervan overtuigd dat hij, ondanks zijn gebrek aan overzicht, hier geknipt voor is. De rest gaat tekeer op het water en brengt de boeien die in random volgorde aan een paar uitsteeksels hangen al limbo-dansend naar andere lege uitsteeksels, die Everon voor hen probeert te vinden op zijn miniatuurmap. De bedoeling is dat ze via porto's communiceren, maar ja Everon die de knop ingedrukt houdt, een hoop opspattend water en Fresia die als een jekko voorbij vliegt zorgen vooral voor chaos. Maar als iedereen in de laatste minuut naar de zelfde boot scheurt, hebben ze misschien nog kans het te halen.

Uiteindelijk hangen op drie boten alles goed. Iedereen was tevreden, zelfs Rik. Die het gewonnen bedrag wederom naar boven afrond. 

 

Tijd voor de test en executie. Laetitia is inmiddels niet meer zo zeker van haar zaak en zet haar groene vrijstelling nu toch maar in. Sahil acht zijn kans met 1 op 5 nog groot genoeg om door te gaan en wil wachten tot de kans 1 op 4 is, maar dit komt hem met een rood scherm duur te staan. En ach, voor alles is een eerste keer. Ook voor iemand die naar huis gaat met een vrijstelling in zijn schoen. 


Beeld: AVROTROS