29 januari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 5

 

Kettingreactie

 

Door het rode scherm van Arno was de groep in onwijze shock. De meest verdachte kandidaat is niet de mol, er komt in de finale geen €5000 in de pot bij en Sahil is een joker kwijt. Prima start van de nieuwe aflevering. 

 

Die begon voor Sahil en Fresia overigens eerder dan voor de rest van de groep, maar die hadden dat pas vrij laat door. Dat was even een dingetje. 

De vijf overgebleven kandidaten werden in één busje naar een modderpoel vol eilandjes gebracht en vastgeketend aan paaltjes - die technisch gezien geen echte paaltjes waren, maar een kniesoor die daar op let - aan het wachten op hun verlossing. Die moest komen van Fresia en Sahil die al vliegend vreselijk scheef etuitjes met info konden gooien. 

Waren de kandidaten door de hint in het etuitje los dan konden ze dankzij twee pelikanen die achter een eend vlogen een kistje openen met twee porto’s.

Enfin, tien jaar later, met het eiland onder de nagels, wat onduidelijkheden over de termen ontvangen en verzenden en een modderbad verder (dat is namelijk veel goedkoper dan het moeten kopen in een potje), hebben alleen Thomas en Laetitia geld gevonden en mochten zij met het winnaarsbootje naar Rik, waar ze €750 kregen. De rest mocht met het loserbootje terug naar Sahil en Fresia. Behoorlijk frustrerend en een opdracht met veel te veel mollen. 

 

Na een goede nachtrust in een aflevering 5 hotel is het tijd voor een beetje ochtendgymnastiek op het zwanenmeer. Eindelijk een opdracht waarbij ze lekker konden beuken en niet teveel na hoefden te denken. 

Al supfietsend moeten de kandidaten beslissen wie goed een kip kan nadoen, wie een echte poetsmiep is, wie vrolijk wordt van afwassen en wie schaakt of damt (potato, patato). De zwaan die bij de mol past moet achter de supfiets gehangen en meegenomen worden en na een indrukwekkende eindsprint waarbij iedereen tot het gaatje ging, heeft de groep maar liefst €798 verdiend. Waar Rik zo trots op was, dat hij het afrond naar €800.

 

De laatste opdracht heeft Rik verzonnen omdat hij op een archeologische vindplaats allemaal zuilen met beelden niet op de goede plek had achtergelaten. Aan de groep de taak om de loei- en loeizware beelden op de goede zuilen op de goede locaties te zetten. Gelukkig stond op elk beeld op welke zuil die moest staan. Dat was namelijk te herkennen aan onder andere het verkeerde strikje, het Harry Potter-teken en een omgekeerde 1.

De groep mag deze keer zelf bepalen wat ze gaan verdienen. €200 per goed beeld of €2000, maar dan moest alles goed staan. Omdat ze toen nog niet wisten dat die beelden echt heel zwaar waren, kozen ze voor de €2000. En het was dus echt heel zwaar. Had ik al gezegd dat het heel zwaar was?

Uiteindelijk was ook deze opdracht weer een race tegen de klok en werd het laatste beeld slechts twee seconden voor het eind op zijn zuil geplaatst. 

In een soort totale staat van ontreddering wacht de groep op de verlossende woorden van Rik. Hebben ze met hun keuze voor het volledige bedrag een verstandige keuze gemaakt?

Afgezien van een adelaar die enigszins gebutst en gedeukt op zijn plek terecht is gekomen, hebben ze zeker een verstandig besluit gemaakt. 

Hila kruipt naar Rik om het geld op te halen en dan mag de groep zich gaan klaarmaken voor de test en executie. 

 

Het is erop of eronder. Het gaat om persoonlijke kennis wat ze van elkaar weten en bij sommige is die administratie een rommel, dus het wordt spannend.

Hila haalde nét de helft van het programma. Het is geen grote schande dat ze is afgevallen, maar wel heel jammer. 


Beeld: AVROTROS