22 januari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 4

 


Stemmen 

 

Deze week worden de opdrachten gedaan in het zuiden van Albanië. Misschien kunnen ze daar wat binnenhalen voor de pot, want die staat op €4150,- in plaats van €15.000,-.


De eerste opdracht wordt gespeeld in een grote echoënde silo op een of ander industrieterrein. De opdracht is eigenlijk heel simpel, ze hoeven alleen wat woorden te roepen en onthouden en het geld stroomt binnen. En met een beetje discipline en concentratievermogen moet de chaos binnen beperken kunnen blijven.

De groep besluit niet als kippen zonder koppen te gillen en Sahil oppert om beter minder woorden te zeggen en die goed te onthouden, dan veel woorden en die dan weer vergeten. De kerstomaatjes, bisschopsmijters en carnavals hits vlogen ons om de oren, maar aan de getallen die op de lijst stonden, kwam de groep niet toe. Behalve Sahil dan, die zijn eigen strategie blijkbaar vergeten was en steeds drie of vier woorden in zijn beurt riep. 

Gelukkig had Kim-Lian dat getal wel gehoord - en onthouden - want zo werd er toch nog €134,- verdiend. Wat door Rik afgerond is naar €150,- omdat hij het lullig vond dat hij was vergeten te zeggen dat ze vooral de getallen moesten noemen, of omdat hij hen gewoon waardeloos en zielig vond. 

 

Het lukt de groep geen groep te zijn. Ze vertrouwen elkaar voor geen meter, iedereen gaat voor zichzelf in plaats van voor de pot en als het gaat om troeven en aftroeven begint bij Everon de moed al helemaal in zijn schoenen te zakken. Hij is dan ook not amused met het telefoontje van Rik. 

Er moeten weer duo’s gevormd worden. En bij elk duo kruipt er iemand door een onverwacht klein gat van krankzinnige hoogte. De ander voorspelt beneden of dat überhaupt gebeurd is en of dat dan normaal of op zijn kop is gegaan. 

Fre heeft Eef semi-pussy ingeschat en verdiend twee jokers, terwijl ze eigenlijk wilde dat hij het geld zou pakken, want hij is de mol. Overigens schat Eef Fre helemaal goed in, want ook zij verdiend jokers en dat was helemaal zijn bedoeling. 

Butch Cassidy en The Sundance kid zijn ook weer back in town. En waar Sahil zijn one minute of Spiderman en twee jokers pakte, hoopte Arno als een zen-boeddha met gesloten ogen dat het snel voorbij zou zijn. Hij deed iets wat niet op zijn bucketlist stond en pakte er niets mee. Arme Arno. Ook thomas en Laetitia gaan voor de meest badass optie. Laetitia al opera-zingend en Thomas We Are The World zingend. Dat haat ie eigenlijk, maar dat zingt zo lekker langzaam en dat is iets wat hij in zijn leven nog nooit had gedaan. 

Kim werd van deze activiteit helemaal gek in haar hoofd en Hila bracht zichzelf in herinnering dat ze het een goed idee vond om aan Wie is de mol mee te doen, omdat ze dan eens op het randje van hysterisch lachen en hysterisch huilen kon bungelen. 

Er zijn op deze avontuurlijke middag acht jokers bij gekomen. Maar nog veel interessanter, er is €750 verdiend. Er wordt alleen maar €500 ingeleverd. Kim-Lian laat haar geld branden in haar kontzak om te zien hoe de groep in totale verwarring, frustratie en boosheid als daredevils aftaait naar een prachtige zonsondergang.

 

Tijd voor de laatste opdracht van deze aflevering. Zoek de verschillen. In een klein volgestouwd huisje van een vriendelijke local die niet helemaal snapt wat er gebeurt. 

In duo’s beschrijven de mollen hun huisje aan een ander duo. Sahil had niet genoeg kracht om tegen zijn ethische kompas in te gaan en liet zich volledig afleiden door het mannetje des huizes, waardoor Fresia eigenlijk al het werk alleen deed. Everon en Arno hadden een betere taakverdeling. Everon tetterde vrolijk door de porto en Arno schreef vrolijk op wat hij hoorde van Hila, terwijl Kim en Laetitia een theekransje hielden met de bewoners. 

Na een kwartier is de beschrijf-tijd om en wordt het studeren tot ze van huis mogen wisselen. Daar moeten de stelletjes kijken welke vijf elementen verschillen van de beschrijving die hen aan de porto is doorgegeven. Sjonge, wat leg ik dat goed uit. Ik bedoel, wat legde Thomas dat goed uit.

Vazen zijn weg, Eifeltorens staan niet meer op ooghoogte, kerstbomen worden onthuld en parkieten zijn weggevlogen. Dat is wat de duo’s goed hebben onthouden. Ze verdienen er een mooie €1000 mee. Daarnaast wordt er nog €100 verdiend door het trotse duo Sahil en Fresia die vooral ingestudeerd hebben wat voor antwoord ze gaan geven op de vraag wat er zo is misgegaan. 

 

Tijd voor de test en executie. Waarbij hoofdverdachte Arno vanaf de ruïnes van Apollonia naar huis wordt gestuurd. Of nou ja, naar het loserhotel. Met de joker van Sahil. 

Beeld: AVROTROS