15 januari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 3


Nietszeggend

 

Er is weer een potentiële mol uit het spel en de kans dat er €5000 uit de pot gaat tijdens de finale is ook een stuk kleiner geworden, maar zolang Everon in het spel is, is de kans er nog steeds. Dus je zou zeggen dat de groep er deze week hard voor gaat strijden om lekker veel geld in de pot te krijgen. Maar het is Wie is de Mol, dus niets is wat het lijkt.

 

Bij de eerste opdracht kan meteen €7500 verdiend worden, dus dat is gunstig. Met een mega katapult worden niet zo dodelijke ballen in groene netten geworpen door Thomas, Laetitia en Everon. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar aangezien de groep nog in een lowback-vibe is wil dat niet echt lukken. Gelukkig hebben ze een paar ballenjongens in het water die alle ballen weer keurig terugbrengen voor meer kansen.

Met de kracht van Kim-Lian schiet Everon uiteindelijk één bal in het net met +€250, maar in de laatste minuut schiet Arno, die strategisch is geruild met Thomas én Everon en “wel iets met ballen kan”, dat geld weer uit de pot door de bal in het net met -€250 te schieten.

Eindstand: €0 erbij.

 

Na deze blamage is het tijd voor een lasergame. In een overgroeide kapotte ruïne van een fabriek, die nog vervallener was dan de vorige seizoenen van The Walking Dead, zitten een paar gefrustreerde ex-deelnemers te azen op het geld dat in kistjes zit en door Rik op slot zijn gedaan met een vingerafdrukcode. Hij maakt het de kandidaten extra moeilijk door er niet bij te zeggen wiens kistje waar staat, dus dat wordt zoeken. 

Het was ook nog rokerig, mistig en het contact met de thuisbasis was vooral ruis, dus dit zal wel een chaos worden.  

Terwijl Sahil een persoonlijke vete met een ex-werknemer uitvecht, commandeert generaal Welmoed pakezel van Luyn rond en rent Hila achter Fresia aan om te voorkomen dat die zichzelf van kant maakt, nu ze alweer uit het spel ligt. Arno schiet op Sahil, maar die pakt twee nieuwe levens, laserkoningin Laetitia pakt geld, Sahil deed tussendoor ook nog auditie voor alle actiefilms die volgend jaar gemaakt gaan worden en Kim was in haar camouflage kleding vooral aan het klagen dat ze niks hoorde. 

Nadat Sahil de helft van zijn geld heeft opgegeten is het tijd om de balans op te maken. Er is €740 verdiend, waar de groep blijer mee is dan Rik. Maar het had ook €0 kunnen zijn, Rik. 

 

Tijd voor de laatste opdracht waarbij Rik de hechte groep uit elkaar wil drijven. Hij begint zijn pesterij meteen door zijn collega, penningmeester Hila met vastgetapete pot, weg te sturen. 

Hij maakt haar extra duidelijk dat de kandidaten €6000 kunnen verdienen, of troeven voor iedereen behalve haar. Hij geeft haar 25% kans op een zwarte vrijstelling, maar als ze flink wat geld uit de pot haalt, heeft ze maar liefst 50% kans. Hila trekt zonder moeite de pot van haar arm en vertrekt naar de test met een zwarte vrijstelling. 

Rik vertelt niks aan de rest en zegt hen dat ze allemaal kans maken op een groene vrijstelling. Met wat wandelingetjes over paden, onverwachte naaistreken en treinrovers die nieuw vertrouwen in elkaar hebben gekregen, worden er heel wat vrijstellingen gewonnen. En wat geld dankzij Welmoed en Kim-Lian. Precies het bedrag dat Hila heeft betaald voor haar zwarte vrijstelling, dus qua geld staan ze quitte. 

 

Tijd voor de test en executie. Er worden vrijstellingen ingezet door kandidaten die niet zeker van hun zaak zijn, vrijstellingen bewaard door mollen die super zeker van zichzelf zijn en Kim-Lian die haar keuze baseert op haar band met het universum.

De ingezette vrijstellingen worden teniet gedaan door de zwarte vrijstelling, wat Rik Hila zelf laat opbiechten. Maar dat alles maakte voor Welmoed niet uit, want die had al niks om in te zetten. De groep had veel aan haar, maar zelf had ze niet de goede mol in het vizier en moet naar huis.Beeld: AVROTROS