08 januari 2022

RECAP: Wie is de Mol? 2022 | Afl. 2

 


Zwijgen

 

We beginnen de aflevering met een gezellig ontbijtje, waarbij Laetitia en Welmoed zichzelf verraden en Glen realiseert dat hij aan Wie is de Mol mee doet en er dus gelogen wordt, in plaats van open en eerlijk alles met elkaar gedeeld. Na deze openbaring gaat er een telefoon in een mandje af en ging het groepsproces weer wonderlijk zijn werk doen. Vanaf nu moet de groep de hele tijd bereikbaar zijn, want dat vindt Rik fijn. 

 

Enfin, de eerste opdracht. De groep is verdeeld in twee groepen en gaat om de beurt een serie niet saaie en eentonige handelingen uitvoeren bij een lopende band. Waar Sahil eerst nog in paniek een flashback naar de laatste opdracht kreeg, bleek de centrale horror van dit lopendebandwerk de honing te zijn. Terwijl thomas goochelt met veren, komen de ballen van Arno niet verder dan vijf centimeter en drinkt Kim-Lian, a.k.a. The Joker, de fles die ze moesten vullen leeg. Tussendoor proberen ze nog te luisteren naar een vrolijke Rik, maar hier heeft Everon niet veel van meegekregen.

Na deze ellende kreeg de volgende groep de taak het resultaat te verbeteren, a.k.a. hun troep opruimen. Uiteindelijk zijn er slechts drie opdrachten gehaald en één pingpongballetje in de kom gegooid, dus er is €310 verdiend. Deze versie van een lopende band was duizend keer erger dan radiootjes in elkaar zetten. Maar het was wel hysterisch leuk om naar dit schouwspel te kijken.

 

Er was nog geen gat in het schema, dus de groepen werden meteen naar het strand gebracht voor de volgende opdracht. Terwijl Rik daar als een gek 500 ballonnen op stond te blazen, werd hij steeds door de bus gebeld om te vragen hoelang de rit naar opdracht 2 nog zou duren. Gelukkig was Rik toch op tijd klaar en kon hij vanaf het eind van het adembenemende uitzicht als een soort actieheld uit de verte opdoemen. 

De opdracht: alle groene ballonnen moeten weer kapot. Er gaat in duo’s over het strand gecruiset worden en ze krijgen ongeveer één kans per stellage om de ballonnen te killen. De rode moeten in principe heel blijven, maar hier had Kim-Lian geen oren naar, zij prikte gewoon alles. Thomas prikte alle ballonnen al kapot voor hij überhaupt moest beginnen en Sahil stond de speer rond te zwaaien, hem over zijn schouder te gooien en zich voor te stellen hoe hij €12.000 euro in zijn eentje in de pot stond te poppen. 

Voor golden boys Everon en Arno, die graag de helden van de dag wilde zijn, de taak de overgebleven gouden ballonnen door te prikken voor extra geld. Er waren er al een paar gesneuveld door niet nader te benoemen mollen (Kim en Sahil), maar nog genoeg over.

Met het hemelse spotlight op hen gericht wisten zij nog vier gouden ballonnen kapot te prikken. Terwijl Rik de ballonnen aan het tellen en een sanctie voor Thomas aan het bedenken was, koelden de kandidaten lekker even af in het body temperature water. 

 

Na dat gezeik met het bellen terwijl Rik bezig was, besloot hij ditmaal de opdracht telefonisch door te geven terwijl hij lekker aan zijn ontbijtje zat. 

Na hun traumatische ervaring van het achterhouden van jokers, besluiten Laetitia en Welmoed tijdens een extra uitzending van Op1 democratisch te besluiten wie wat gaat doen tijdens deze opdracht. Knuffelbeer Glen, observator Arno en jonge vrouw Hila trokken de lokale restaurants leeg met een lul-verhaal over een Dutch tv-show, Welmoed en Sahil wanen zich als echte awkward WIDM-kandidaten tussen de locals met steenkolen Engels en vinden het een goed idee als Sahil het kleed draagt en minder chillpillen neemt en Kim-Lian en Everon mochten zich storten op de moeilijkste foto die niemand wilde. 

Tussendoor hebben Thomas en Fresia hun mede-mollen verbeeld met light-painting. De resultaten van de woeste arbeid heeft uiteindelijk €800 opgeleverd.

 

Nou, nu alleen nog even een testje en executietje doen en dan op naar de volgende aflevering. Zonder Glen, want de minst verdachte kandidaat bleek het op eigen kracht minder goed te doen en had de minste antwoorden.

Afbeelding: AVROTROS