01 maart 2020

RECAP: Wie is de Mol? 2020 | Afl. 8

DOORGEVEN

Met aflevering 7 nog vers in mijn geheugen (het voordeel van zo laat schrijven), beginnen we aan aflevering 8. Dus nog slechts één normale aflevering en dan gaan we al naar de finale. Bizar, maar zover is het gelukkig nog niet. 

De groep komt aanlopen bij een mooi watertje waar Rik met drie fietsen staat te wachten. Dat wordt weer zweten. Drie kandidaten moeten op de fiets op zoek naar andere fietsen en de twee overgebleven kandidaten geven hen aanwijzingen hoe ze bij die fietsen moeten komen. 
Nathan, die van de hitte al nat was van het zweet voor hij überhaupt op zijn fiets was gestapt, begon gelijk volle bak te fietsen. Als een echte baas geeft Rob hem goede aanwijzingen en Nathan vindt in no time de next fiets. Ondertussen zijn Leonie met haar lange benen en smol Buddy al door Miljuschka recht in de armen van een paar politiemannen gedreven waar ze even moesten wachten tot Nathan zijn rijbewijs heeft laten zien en toen mochten ze weer door.
De een heeft meer succes dan de ander. 
Ook Leonie vindt een nieuwe fiets en fietst als een Tom Dumoulin terug. Want als hij het kan, kan zij het ook. Buddy heeft ergens een afslagje gemist en staat nu bij de A2. Hij baalt dat hij geen fiets heeft gevonden, maar vindt op de terugweg wel Leonie, dus die maakt er met haar maar een soort Tour de France van. 
De tijd begint nu te dringen en Miljuschka bezwijkt bijna van de hitte, dus ook Nathan gaat als een speer terug naar coach Rob. De opbrengst: €250 in de bezwete pocket van Nathan. 

Zo met het einde in zicht is Leonie helemaal klaar met het Chinese eten. Zij wil gewoon weer friet met hamburgers. Maar dat gaat niet gebeuren, want Mil heeft alweer achttien gerechten besteld. Tijdens de lunch wordt de pot drie keer geteld door Buddy en Rob en beseft de groep zich dat ze na negentien opdrachten nog steeds niet op €10.000 euro zitten. Wel done mol.

Met een gevulde maag gaat de groep door naar de volgende opdracht. Ze komen aan bij een imposant gebouw en je zag het meteen. Dit gebouw heeft klasse. Aan een ronde tafel gaat de groep een soort Russisch roulette, gemengd met triviant en een flinke dosis Wie is de Mol spelen. De inzet: een vrijstelling voor level 9.
Rik stelt de groep vragen en de mollen schrijven hun (goede of foute) antwoord, zonder dat de rest het ziet, op. Een goed antwoord levert een punt op. 
Wie aan het eind de meeste punten heeft wint. Maar goed, het was balanceren op een dun koord, want om de beurt mocht een mol kiezen of hij zijn of haar antwoord wilde houden of iemand anders' antwoord wilde hebben. 
Dit was echt mindgame level 10.000. Zo sick. Dankzij Boeddha Rik, de paradijsvogel en letters zoeken in Duckstad strijden uiteindelijk Nathan en Miljuschka voor de vrijstelling en wint Mil hem. Zij mag papapapapaaa.. door naar aflevering 9.

Na deze uitstapjes maakt de groep een reis naar een prachtig stuk natuur met meer bergen en ook steeds meer de hoogte in. Dat betekent ook dat de groep in een nieuw hotel komt en dus wordt er een nieuwe kamerindeling gemaakt. Mil is blij, want die kan eindelijk met Leonie tutten, maskertjes nemen en mijmeren over kinderen. 
Rob is helemaal content met zijn kamer in zijn eentje en Buddy en Nathan zijn best roomies ever. Inclusief instoppen en voetbalverhaaltjes voor het slapengaan en persoonlijke wekservice.

De laatste opdracht wordt gespeeld op China’s favoriete ding. Een glazen hangbrug. Dat was net een brug te ver voor Mil, dus die haakt af. De rest probeert dapper door regen, wind en onweer te onthouden wat er in de vierentwintig kokers voor bedragen zitten. En die in de juiste kistjes te stoppen. Het voelt een beetje als een citotoets rekenen en niemand heeft meer een clue van wat hij nog bij zich heeft. Robs hoed zit sowieso te strak vastgetapt om nog te kunnen nadenken en Leonie heeft een rekenfout gemaakt. Maar die springt nog liever van de brug dan dat ze dat aan de jongens vertelt. Iedereen is in de war en dan begint ook de chaos bij Nathan. Maar hé, je bent op een locatie waar je niet even tranquilo alles op je gemak natelt, dus het wordt iedereen vergeven. Er is €80 verdiend voor de pot. Wat trouwens betekent dat ze nog steeds niet op €10.000 zitten. 

En dan is het tijd voor de test en executie. En hoewel Miljuschka wel wat mol-dingetjes heeft en Nathan en Buddy wel verdacht doen, maar waarschijnlijk gewoon overenthousiast zijn en Rob ook een beetje vaag is, zit eigenlijk iedereen op Leonie. 
Het is dan ook eigenlijk best knap dat iedereen door is, behalve Leonie. Die de mol dus niet is en de test blijkbaar nog slechter heeft gemaakt dan iedereen die dacht dat zij de mol wel was. 
Ik zit inmiddels volledig in de Nathan-tunnel en die zit er nog in, dus mij hoor je niet klagen 🙋🏽‍♀


beeld: wieisdemol.nl