23 februari 2020

RECAP: Wie is de Mol? 2020 | Afl. 7

TEGENSTANDER


Om een lekkere vibe te krijgen beginnen we de aflevering met een zelfgemaakt liedje onder begeleiding van de ukeleles van Rob en Buddy. Hartstikke leuk, maar er moest gewerkt worden. Dus op naar de eerste opdracht. 

De mollen komen aan bij een grote fabriek die er meteen uitzag als één grote werkplaats voor auto’s. Wat het ook was. 
Aangezien de kandidaten de opdrachten van Rik ook niet meer kunnen volgen, onthouden ze alleen steekwoorden. Dus samengevat was deze opdracht: 20 minuten, kleuren, autootjes, rondrijden, observeren en notuleren.
Er moet dus een notulist gekozen worden en Buddy was de gelukkige. Of nou ja, die zat daar. De rest ging de chaos in en riepen door de porto alles wat ze zagen. 
Ze hoopten dat Buddy alles in de soep zou gooien, even zou roeren en er een toverdrank uit zou halen, maar ook hij kon geen structuur aanbrengen in ‘oranje, geel, groen, poepkleur, rood, wit’ Het was een brij aan informatie die langskwam en de groep had gewoon medelijden met hun Buddy. En terecht.
Leonie kent Rik inmiddels goed genoeg om te weten dat er een addertje onder het gras zit en kon zich niet voorstellen dat als een kip zonder kop door de porto roepen welke kleur auto, welke kleur en in welke kleur dat woord geschreven was, de opdracht niet kon zijn. Maar zij moest van Mil gewoon haar mond houden en dingen opnoemen. 
Aan het eind van de chaos kwam het addertje van Rik inderdaad tevoorschijn en moest Buddy uit de aantekeningen opmaken hoeveel rode wagentjes er door de fabriek hadden gereden (wat Buddy als volgt uitrekende: 7x3x3=63, nee sorry 27), hoeveel auto’s het woord ‘rood’ achterop hadden staan en bij hoeveel auto’s een woord in het rood was geschreven. 
Uiteraard werden alle antwoorden fout gegeven en werd er wederom niks verdiend.

Als troost kregen de kandidaten de volledige Chinese keuken te proeven van feeder Miljuschka en konden ze daarna, in het donker naar een loods voor de volgende opdracht die, gezien de glimlach van Rik, vast een vette opdracht zou worden. 
En dat is het ook. De groep mag gaan lasergamen tégen de mol. De mol heeft zijn eigen gebied en probeert vanuit daar groene lampjes raken in het gebied van de kandidaat om min-geld te pakken. De kandidaten proberen om de beurt vanuit hun gebied de rode lampjes bij de mol groen te schieten om plus-geld te verdienen. 
Leonie mocht eerst en haar adrenaline ging op volle toeren. Maar ze werd al snel te agressief en haar game was over. Het liefst wilde ze over het hek klimmen en de helm van het hoofd van de mol trekken, maar dat mocht niet. 
Ook Buddy werd helemaal gek. Zeker toen hij 2-1 achter stond tegen de mol. Ondanks het concentreren en focussen werd hij geraakt, waar hij echt, echt van baalde. 
Rob, gamer in hart en nieren was als derde en probeerde de mol gek te maken door zijn hoed ergens neer te leggen en met flesjes te gaan smijten. En blijkbaar werkte het, want hij schoot de mol af. Bam, one more down.
Mil verdedigde haar land of haar leven ervan afhing en hoopte dat ze aan het einde van de tunnel ook nog haar mol kon ontmaskeren, maar ook zij wordt afgeschoten door de mol. Superfrustrerend. 
Als laatste mocht Nathan, die trouwens als enige een ander rugnummer had dan de rest van de kandidaten, zijn één-op-één-duel met de mol spelen. Aanvallen is de beste verdediging dus Nathan ging zoeken, zoeken, zoeken, zoeken naar lampjes en toen braken al zijn stoppen. 
Wat ze hebben verdiend horen ze pas bij de finale, maar ze hebben in ieder geval de mogelijkheid gehad om tegen de mol terug te vechten. 

De laatste opdracht van deze aflevering, speelde zich af in een chinees themapark waar een chinees dorp is nagemaakt. Chinezen houden van foto’s maken en dat mogen de kandidaten vandaag ook gaan doen. In rap tempo noemt Rik op welke vijftien foto’s hij wil hebben en voor de kandidaten goed en wel beseffen wat ze moeten doen zit Rik alweer ergens aan zijn humburger met rijstwijn op een terras naast een paar chinezen in traditionele jurken met post-its. Ofzo. 
Dankzij de charmes met blauwe ogen en Leonies Chinese taalkundigheid en ondanks de porto’s die Miljuschka allebei meenam en Leonie weer uitzette, hebben ze nog vier goede foto’s kunnen airdroppen naar Rik en hebben ze €400 verdiend.

Nu is het alleen nog tijd om ons klaar te maken voor de test en executie en zal er eindelijk iemand uitgaan waarvan het nog niet bekend was. Het zou dus eindelijk spannend worden, Rik. Maar nee, in plaats daarvan komt onze Rik op de proppen met rode en groene kaarten. 
Waardoor Rob zich gepiepeld voelt door Nathan, Buddy door een psychologische hel gaat en Nathan moeite heeft met het bondje dat ie nu kwijt is. Door hemzelf. En, het allerergste, er gaat weer niemand naar huis. 


beeld: wieisdemol.nl