16 februari 2020

RECAP: Wie is de Mol? 2020 | Afl. 6

VOOR GEEN METER


Oké, ik zal het eerlijk bekennen. Ik wist van tevoren al wie het spel deze week zou verlaten. Er is maanden geleden een foto gelekt van de groep met nog maar vijf deelnemers en ik kon de verleiding om te kijken niet weerstaan. Het maakte de aflevering minder spannend, maar niet minder leuk. 
Leonie is haar bondje kwijt en voelt zich alleen. Ze moet haar ogen weer opnieuw openen. Iedereen is weer opnieuw verdacht. En ik voel haar. Dat heb ik na deze aflevering ook.

De eerste opdracht speelt zich een beetje aan het einde van de dag af op heilige grond: een graanveld. Verspreidt over het tarweveld zijn zes telefoons verstopt die de kandidaten moeten zoeken. De afstanden in meters tussen de telefoons vormen het telefoonnummer van Rik. En als ze Rik aan de lijn krijgen, dan vertelt hij ze hoeveel geld ze hiermee verdiend hebben. Een beetje omslachtig allemaal, als je je bedenkt dat Rik gewoon naast hen op dat veld staat toe te kijken. Maar dat terzijde. 
Rik geeft ze de eerste telefoon praktisch cadeau. Die heeft hij namelijk vast en hij staat op een meter afstand van de groep. Het eerste getal (1) is dus binnen.
Nou wist Miljuschka al dat alle nummers in China beginnen met 170, dus waarom ze niet allemaal meteen op 70 meter van de eerste telefoon af gaan zoeken, is mij een raadsel. 
Er wordt gerend, gezocht, gemeten, gesjoemeld met de meters en oren opengezet. En mocht je het nog niet gedaan hebben, zou ik zeker op twitter even de gifjes bekijken die bij deze opdracht zijn gemaakt, want die zijn hilarisch. Uiteindelijk heeft de groep een compleet telefoonnummer en bellen ze het. Buddy wordt helemaal leip, want welk nummer ze ook belden, ze kregen heel veel voicemails, maar geen Rik aan de telefoon. 
Het bleek dat de groep er maar één cijfer naast zat. Ze verdienen geen geld, maar wel een compliment van Rik. Dus de ploeg van coach Nathan gaat toch met een goed gevoel het veld af.

Voor ze verder gaan met opdracht 2, concluderen Miljuschka en Buddy nog even dat Buddy door zijn rol als boeman geen buddies meer heeft. En hier voelen zowel Mil als de boeman zelf zich rot door. Maar hé, we zitten niet in de Efteling. Het spel is hard, maar volgens Leonie blijft de sfeer goed.

Opdracht 2 is ook weer een heerlijke opdracht om naar te kijken en speelt zich af op een groot plein met zes grote vakken. Dit had best op een klein plein met zes kleine vakken gekund, maar nu kon Rik iedere kandidaat nog een groep chinezen meegeven en dat zag er eigenlijk wel heel grappig uit. 
De opdracht was een wiskundige som die waarschijnlijk eenvoudig te kraken was, maar niet als je als kip zonder kop met een groep minions van vak naar vak gaat hobbelen. 
Als iedereen in het goede vak staat én de goede kandidaat het geld bij Rik gaat halen, kunnen ze wel €2500 verdienen. Maar ja, al hadden ze het spel 20 jaar gespeeld, dan waren ze er nog niet uitgekomen. 
De groep probeert het nog wel. Terwijl Claes, Rob, Mil en Buddy van vak naar vak rennen, probeert Nathan de focus van zijn meiden te houden met een dansje en uiteindelijk gaat Leonie op goed geluk cashen en blijkt zij maar een tientje waard te zijn. 
Niemand weet hoe, maar ze hebben weer €1030 verdiend. 

Na deze (semi-)mislukte opdrachten begint de groep toch optimistisch aan de derde opdracht. 
Ze mogen om de beurt een ommuurde draak in om kaarten met gebruikersnamen van molloten te zoeken (en we weten allemaal dat het onmogelijk is een normale gebruikersnaam te nemen -deze gebruikersnaam is al in gebruik-) en in kaart te brengen waar ze liggen. De laatste kandidaat mag de enveloppen met geld, die Rik op de plekken van een aantal molloten heeft gelegd, op gaan halen.
Deze opdracht zit natuurlijk vol met mollen. 
Om te beginnen met de eerste mol Rob. Die alle enveloppen en emmers meteen verplaatst, want dat ziet toch niemand. Hij geeft wat vage aantekeningen door wat buiten de draak resulteert in een groep 4-tekening. 
Daarna volgen mollen Buddy, die één zandje meeneemt; Leonie, die hysterisch info op de kandidaten afvuurt, met de porto kloot en langs kokers rent; en Mil, die op haar gemak vijf kokers verzameld, maar natuurlijk ook nog wat enveloppen verplaatst, waardoor de hoeveelheid kokers helemaal niet meer uitmaakt.
Uiteindelijk mag Nathan de door met geld vervangen enveloppen gaan halen op aanwijzing van hoofd-kaart Buddy. Nathan vindt een envelop op een deur en een envelop op bicepshoogte van Nathan en ooghoogte van Buddy. En is ruim binnen de zandlooptijd terug bij de groep.
De opbrengst van het bezoek aan het dorp is +€300. Maar er gaat ook €500 uit de pot. Er moet voor deze opdracht dus €200 betaald worden. Goed verdiend jongens, top.

Tijd voor de test en executie. Er moet, and I quote Rob, een mooie kerel naar huis. 
Volgende week, ik bedoel over twee dagen, begint het pas echt spannend te worden en is het weer echt een verrassing wie er naar huis gaat.

beeld: wieisdemol.nl