26 januari 2020

RECAP: Wie is de Mol? 2020 | Afl. 3

WELVAREND


Tijdens een tripje van 300 km per uur richting de nieuwe locatie, heeft de groep even tijd om bij te komen van de chaos in en te genieten van het landschap van China.  
Aan de oever van de gele rivier wordt vandaag het eerste spel gespeeld. De groep moet een soort deductie doen met drie hovercrafts, drie lijnen en drie haltes. De bakbeesten maken negen keer een stop en aan het eind moet iedereen in de goede hovercraft zitten. Een soort hovercraft meets koude oorlog meets james bond. Maar dan anders. 
Buddy’s brein gaat hier helemaal van aan en heeft de code i de eerste ronde al gekraakt, het enige is dat de rest het goed moet volgen. 
Rob gaat zich niet slimmer voordoen dan die is en volgt Buddy. Claes vond het allemaal erg verwarrend en Mil wilde niet nadenken maar gewoon sit back, relax and endjoy the ride. 
Johan is helemaal niet zo goed in raadsels, maar had toch door dat Buddy helemaal zijn best niet zo deed. Hij heeft namelijk iedereen heel snel op de juiste plek gezet, maar de boot moet nog langs haltes en iedere keer moet er gewisseld worden. 
En net als iedereen zijn eigen puzzel nog aan het kraken is, ging de hover uit zijn bekende drie-lijn in een rechte lijn naar de haven. 
Rik concludeert dat het niet helemaal gelukt is. En Miljuschka dat het erg moeilijk was te zien wie er gemold heeft. En wie niet. Het was eigenlijk gewoon een echt mollenmijnenveld.

Tussen de opdrachten door gebeurt er ook van alles. Zo leert Jaike Johan en Leonie zout strooien, mixen en met natte handen wapperen, terwijl Rob en Mil een slettenbondje met elkaar aangaan. 

De volgende opdracht speelt zich af op een gigantisch plein met een niet normale imposante beeldencollectie. Via veel trappen komen de kandidaten bij twee megabazen en Rik.
Er zijn 107 beelden, met wie is de mol-enveloppen en vier fotos’s. stylist Claes en Mil hebben oog voor detail en gaan de foto’s via porto’s aan team boys en team girls beschrijven. Hier kan niks misgaan, want Jaike weet precies hoe ze die beschrijvingen hebben wil. 
Enfin, vier foto’s dus. En er moeten ook vier enveloppen mee terug naar Rik. Hebben ze de goede envelop, dan zit er plusgeld in. Maar, en daar is het kleine nare mol-addertje, hebben ze de verkeerde, dan zit er min-geld in. 
Waar team boys, bestaande uit Rob, Buddy en Johan, op zoek gaat naar een ninja-achtige wijze man met snor die lang haar of een sjaal heeft, heeft team girls haar handen vol aan Leonie, want die is echt tot alles in staat. 
Al snel worden de grote hand en zeven slakken gevonden en heeft Nathan dus even de ruimte om te genieten van het moment. Zich afvragend hoe de beelden zijn gemaakt en wat de geschiedenis erachter is. Uiteindelijk denkt de groep ook de kindertekening en de boze ninja die uit het raam kijkt met een goed getrimde sik en een goed stel jukbeenderen te hebben gevonden en komen ze terug bij Rik. 
Zowel team boys als team girls heeft één goede en één foute envelop ingeleverd. Maar er is €600,- verdiend en dat is het eerste geld van de aflevering dus daar mag voor geklapt worden. 

Er valt nog meer geld te verdienen deze aflevering. €2700,- om precies te zijn, maar dat wordt voor de kandidaten verzwegen. Terwijl de groep net aan een lekker kopje thee zit, komt Rik de geschiedenis van de hoofdstad van het porselein vertellen. En de opdracht uitleggen.
In tweetallen gaat de groep straks een poort naar een winkelgebiedje door. Rik heeft daar in negen winkeltjes, negen delen van een chinees Xenos-servies verstopt en de groep mag die gaan zoeken. Team Nathan en Butt sprinten heen en weer op zoek naar een soort 47. Rob gaat met Leonie op pad, wat ze prima vindt, want Rob kun je echt alles wijsmaken. Miljuschka gaat met Johan op zoek naar een piemel met een soa en Jaike vindt al snel met Klaas haar giraf met omgekeerde nek.
Intussen heeft Nathan zijn 8 met cowboyhoed gevonden en spoort hij Butt aan om in zijn beste chinees te vragen naar het potje. Helaas snapte de chinees de Chinese zin ‘Ni Hao, we zijn op zoek naar een potje’ niet, en sprinten ze weer terug naar de kist om een voorbeeldpotje te halen. Waar niet iedereen het mee eens is. 
Er wordt getwijfeld en gediscussieerd, maar uiteindelijk rent Johan nog net op tijd Baywatch-achtig met het zweet op zijn rug naar het kistje om daar het juiste melkkannetje in te stoppen.
De groep is blij en trots. Maar dan komt Rik weer met een mollenstreek waarvan Buddy’s voelsprieten op scherp gaan. Ze kunnen €1500,- voor het goedkoop-ogende servies waarmee ze door straten hebben gerend krijgen. Maar ze kunnen ook de Chinese straatwaarde krijgen. Een volgende discussie volgt en net op het moment dat de groep de gok lijkt te gaan wagen, schiet nieuwbakken penningmeester Nathan achter de groep vandaan en int de €1500,- voor in zijn geldpotje. 

Tijd voor de test. Twintig vragen over acht mollen is een lastige opgave en Jaike maakt de test het slechtst. Volgende week gaan we verder met nog slechts zeven mollen..

beeld: wieisdemol.nl