03 maart 2019

RECAP: Wie is de mol? 2019 | Afl. 9

https://wieisdemol.avrotros.nlDRIJFVEER

Zat ik helemaal klaar voor de laatste echte aflevering. Me erop ingesteld dat alleen volgende week een afwijkende zou zijn. Beginnen ze opeens met een soort voorbeschouwing van moltalk. Ja hallo, na de aflevering is dat leuk. Van te voren zitten we hier niet op te wachten, oké? 
Enfin. Vorige week maakte het rode scherm een abrupt einde aan het mol-avontuur van Sinan. Dat betekent dat Sarah, Merel en Niels zich, tot hun grote vreugde, de finalisten van Wie is de Mol 2019 mogen noemen. Hun borsten gingen er wat verder van naar voren, want potverdikkeme, dat zijn ze. Finalisten.

Omdat de finalisten zich erg finalist voelen, tutten ze er lekker op los. Terwijl Niels zijn enorme pukkel eraf scheert, lopen Sarah en Merel de hele tijd in hun blote kont te bespreken wat leuke kledingsetjes zijn. Met Jamie probeerde Merel dat ook wel, maar die vond alles prima. En Sarah niet. Die vind alleen de combi’s goed die ze zelf aantrekt. Wat deze week een spijkerbroekje met een zwart topje is. Wat ook nat mag worden want dat is nodig voor opdracht 1.
Die speelt zich af in een jungle met huiskamerplanten keer tien, bananenbomen en apen. Als Mowgli’s moeten de finalisten houten boomschijven met blauwe, oranje of groene koorden naar de goede eilandjes brengen en ze daar op de goede paal doen.
Er wordt een plan gemaakt. De groep grapt dat ze elkaar vertrouwen, maar beginnen vervolgens toch samen bij één eilandje. Wat volgens Niels blijkbaar inhield dat Saar en Merel de rivier in moeten en Niels droge schoenen hield.
Er voeren ook heel leuk shuttlebootjes rond, die niet stopte voor Sarah. Waardoor die zich erin moest werpen met een soort superjump. De bestuurders hielpen sowieso niet echt, waardoor ze meteen met schijven bekogeld werden door Merel en Niels. 
Zo’n opdracht loopt eigenlijk altijd anders. Je bedenkt een plan. Iemand gaat op een gegeven moment zijn eigen weg, niemand roept elkaar meer tot de orde en dan is er opeens een ander plan. Zo maakt Niels helemaal geen gebruik meer van de shuttlebootjes omdat ie het te gênant vond om er nog een keer als een soort zeehond in te glijden, speelt Merel met haar hoedje in het water en stopt Sarah schijven terug op de paal in het water. Tussendoor komt er ook nog een groepje schijven voorbij drijven. 
Na 30 minuten is het over met de pret maar, dames en heren, groen is klaar en de kampioensriem is voor Niels. 
De groep was zes schijven verwijderd van €1500, maar verdienen toch nog wat. €250,-.

Na deze pittige opdracht blikken de finalisten, met een kokosnoot onder een palmboom, terug op alle opdrachten van de afgelopen weken. Het is echt de laatste gewone aflevering. En de laatste avond. En daarom heeft Rik een Colombiaanse bonte avond op het strand georganiseerd. Waar de finalisten zelf de dj moeten spelen, dat dan weer wel. 
Om iedereen hetzelfde te behandelen krijgen alle drie de finalisten een eigen draaitafel. De finalisten krijgen vijf kansen om twee keer twee platen synchroon te laten lopen.
De eerste keer klonk het gewoon echt slecht, maar ze hadden plezier dus dat was niet erg. De tweede poging mislukte eigenlijk omdat de plaat van Niels pululupdeed, want anders hadden ze hem zeker gehad. En de derde poging mislukte ook. 
Gelukkig kwam toen de guilty pleasure van Sarah. En Sarah ging helemaal loco. Niels had nog nooit zoiets gezien. Maar goed, zijn guilty pleasure was nog niet geweest.
Het heeft Sarah duidelijk goed gegaan, want er is opeens een nieuw plan voor de vierde poging. Niels start en stopt na het intro, daarna doet Saar hetzelfde en vervolgens starten ze weer allebei en dan is hopen dat ze gelijk verder gaan. Maar dat ging fout, want Niels deed brap,en omdat ie brap deed werd de plaat een beat geskipt. Snap je? Gelukkig lukt het bij het volgende couplet wel en ze dansen van geluk op de guilty pleasure van Niels. Wat Merel sexy vindt. 
Bij de laatste poging gebruiken Niels en Merel dezelfde tactiek. Eerst doet Niels 1,2,3,4,pangen dan Merel. En als dat lukt is het classic. En, het lukt! Drankje voor Niels.
Op de valreep komen de finalisten dit seizoen nog net boven de €10.000 uit.

En dan is het tijd voor de allerlaatste test. Het duurt even, maar ze moeten dan ook alles van het hele seizoen in hun hoofd stampen.
Dat Sarah hem mag maken, was sowieso al een bucketdingetje. Niels is er ook eindelijk uit wie de mol is. En Merel is al lang overtuigd.

Maar wie ís de mol?
Merel? Ze verdiende met enige regelmaat geld voor de pot, maar haar bijdrage had best groter kunnen zijn. En de groep vond haar ook moeilijk te pijlen. 
Niels? Hij delegeert graag om vervolgens te klagen dat het niet goed gaat. En daarnaast heeft nog nooit iemand zoveel jokers in zijn schoot geworpen gekregen.
Of Sarah? Als actrice kan zij zich het best inleven. Ze ging met tomeloze energie elke opdracht in, maar was dat als fanatieke kandidaat of was sabotage haar doel?

Een winnaar, verliezend finalist en mol. Maar wie in welke rol?
En zelfs zachtaardige Rik laat nog niks los en laat ons nog een week in spanning wachten.