10 februari 2019

RECAP: Wie is de mol? 2019 | Afl. 6

https://wieisdemol.avrotros.nlUITHALEN

We zijn aangekomen bij aflevering 6 en er zijn nog zes kandidaten over. Sinan die probeert zo min mogelijk te doen, maar zo veel mogelijk te weten wil komen, Rick Paul die dag in dag uit bewijst dat ie een fantastische acteur is, intelligente dame Merel, maatjes Niels en Sarah en Jamie.

Bij opdracht 1 kunnen de kandidaten €2500 verdienen met vijf deelopdrachten in een steenfabriek. Ze kunnen €250 per opdracht verdienen en per deelopdracht kunnen ze extra geld uit de pot inzetten (en bij mislukken kwijtraken). Na lang overleg, waarbij Niels de groep wil overtuigen om niks extra’s in te zetten en Jamie dat een beetje behouden vindt, gaat de groep met zijn allen op weg.
Deelopdracht 1 is zo’n puzzel waarbij je vierkanten in vierkanten moet tellen. Zo een die Niels op facebook nog nooit goed heeft gehad. Die opdracht gaan Niels en Jamie wel even fixen. Ze tellen 17 of 19  vierkanten, lachen om hun eigen antwoord, tellen fucking ongezellig apart van elkaar nog een keer, komen tot de conclusie dat het facking ingewikkeld is, twijfelen nog wat en gaan dan toch voor het antwoord 27. Terwijl het er 40 waren.  
De volgende opdracht, een gigantische puzzel van 100.000 bakstenen die het logo van wie is de mol moet worden, bestempelen de kandidaten als te moeilijk en slaan ze over. 
Ze gaan door naar de volgende opdracht. Er moet een autootje door een doolhof gereden worden en de groep is in shock van Sinan die aangeeft dat hij dat wel wil doen. Hij mag in zijn speelgoed aan de slag en wordt gelukkig door Sarah gestuurd, want hij was het liefst over alle muurtjes heen gewalst. 
Merel en Rick-Paul storten zich op opdracht 4. Ze gaan op zoek naar de negen verschillen in twee identieke bouwwerken. 
Nu Jamie en Niels klaar zijn met hun 27 vierkanten tellen kunnen zij op zoek naar de laatste opdracht en proberen het eind van de rode draad te vinden. Ze zetten €100 extra in want anders is Jamie niet scherp. 
Uiteindelijk proberen Merel, Rick-Paul en Sinan de puzzel toch nog te maken, wat Rick-Paul een joker oplevert, die hij net voor de strip search in zijn onderbroek stopt. 
Er is slechts één  opdracht goed uitgevoerd, waar geen extra geld op ingezet was, want #watgaatSinandoen en op drie andere opdrachten was dat wel. Dus is de eindstand min €250. 

Bij de tweede opdracht mag de groep in tuk tuks door het dorpje racen op zoek naar Rik. 
De groep had het briljante idee om achter Rick-Paul aan te rijden, maar als iedereen net helemaal klaar in de tuk tuk zit komt Rik nog even met een mededeling. 
Merel en Jamie mogen alleen maar linksaf, Sarah en Sinan mogen alleen maar rechtsaf en Niels en Rick-Paul alleen links-rechts, links-rechts. Daar gaat hun tactiek. Merel zag zichzelf al rondjes rijden rond het plein, Niels is sowieso in paniek want die heeft de oriëntatie van een schele bever, Sarah en haar tuk tuk zijn niet echt vrienden en Rick-Paul ziet zichzelf door het plafond of in een hoek verdwijnen en nooit meer terugkomen. Sinan is inmiddels wel lekker op weg en toetert onderweg naar vrouwen. Jamie let vooral op het verkeer en heeft last van vuilniswagens. Maar uiteindelijk vinden Jamie, Sinan en Merel Rik in de eerste ronde toch op tijd. 
In de tweede ronde hebben Jamie en Merel last van een kansloze organisatie en komt Sarah ongeveer drie seconden nadat de tijd om was binnen, maar vinden Niels, Sinan en Rick-Paul Rik wel op tijd. Niet dat die van Niels telde, want hij heeft zich, ondanks zijn autistische trekjes niet aan de regel links-rechts, links-rechts gehouden. De enveloppen met het gewonnen en verloren geld wordt geteld. De groep gaat er weer €100 op achteruit. 

Dan komt Rik opeens met de mededeling dat ze de test moeten gaan maken. PANIEK.
Na de test komt alleen geen executie, maar de volgende opdracht want die hebben ze nog tegoed. De groep moet zich splitsen in twee stressbestendige groepen, wat erop neerkomt dat Sarah en Niels worden verdeeld. Wordt de opdracht goed uitgevoerd, dan hoeft dat groepje hun scherm niet te zien. Wat dus kan betekenen dat er deze week wéér niemand uit gaat. 
Via een paar draadjes moeten de kandidaten over een diep ravijn ziplinen en groene en rode schermen in hun geheugen prenten. Die waterval van vorige week was niets vergeleken bij dit honderden meters diepe ravijn, donderwolken, regen en wind.
Sarah en Rick-Paul worden als eerste in een tuigje gehesen en doen de opdracht nu maar want ze zitten toch al vast. Het kostte Rick-Paul alleen wel vier vlaggen voor hij zich überhaupt weer bij elkaar getrokken had en op de schermen kon letten. 
Als tweede mochten Jamie, die zich in een chille roes van de berg stortte, en Merel, die er nog niet helemaal klaar voor was. Zij veranderen nog wat schermen die Sarah en Rick-Paul al op volgorde hadden gehangen. 
Nielson is van zichzelf geen held en had geen superwoman bij zich en Sinan is ook niet echt een thrill seeker dus die gaan niet.

Bij de executie vertelt Rik dat groepje Merel-Niels-Rick-Paul de volgorde goed hebben gehangen, dus zij zijn door. Maar bij Sarah, Jamie en Sinan gaat het scherm open, stond Riks blik anders en was de stilte langer. Maar, boefje dat Rik inmiddels is, ook zij hadden het gewoon goed. De mol en mijn punten in de app zijn blij. 

Proost op niemand, want iedereen is door.