12 januari 2019

RECAP: Wie is de mol? 2019 | Afl. 2

https://wieisdemol.avrotros.nl
UITGEREKEND

De complete groep reist deze week door naar een miljoenenstad met een ruig verleden. 
Daar speelt de eerste opdracht zich af op een oud rangeerterrein met een gigantische plaat met zwarte vlekken erop en een schijf in het midden. De groep moet privévragen beantwoorden en de antwoorden moeten ze met de schijf op de zwarte vlekken vormen, maar die kun je alleen zien als je bovenop de steiger staat. Simpel. 
Lieverd en Schat klimmen op de steiger en maken eerst even een romantische selfie en discussiëren wat over de cijfers die Rick Paul wel ziet en Nikkie niet, terwijl de rest aan het rekenen gaat met kapotte rekenmachine Robèrt en Nielson als een soort loopjongen wordt ingezet.
Er worden uiteindelijk vier antwoorden gegeven, waarvan er maar twee goed zijn. Maar goed, als je zelf al niet weet of je zwemdiploma’s hebt en je schoenmaat niet wilt delen, wordt het ook wel erg lastig natuurlijk. 
Tijdens het avondeten wordt nog even geconcludeerd dat het een ongestructureerde chaos was, en het lijkt ze verstandig om brombeer Sinan de baas te laten spelen. Prima, hij doet toch niets liever.

Hoewel het pas aflevering 2 is, heeft Sarah al super lang op deze opdracht gewacht: de laseropdracht. De groep mag om de beurt over gammele blokjes hout  dansen en springen om hun eigen blokje te zoeken en daar GELD weg te halen. GELD Sarah, niet het blokje he, dat spekt de kas niet. Raak je een (bewegende) laser of val je, dan ben je af en ben je het geld kwijt. Dat ging als volgt:
Uiteraard mocht leider Sinan eerst. En aangezien hij als eerst gaat, zou het fijn zijn als hij door de porto een beetje beschrijft wat hij exact ziet, maar dat deed ie niet. Kijken waar je naartoe moet lopen, balanceren én met een porto praten gaat nou eenmaal niet en daarom heeft hij de opdracht niet goed voltooid. Niet omdat hij zelf met zijn voet door een laser ging toen hij als een peutertje een traptrede opklom. 
Merel mag als tweede en dat vindt ze best wel spannend, maar heeft binnen no-time even €250 binnen geharkt. Nielson vindt het vet om over onstabiele paaltjes naar rechts te klimmen, terwijl zijn geld links ligt, maar al na anderhalve minuut op het parcours is de opdracht waar hij al zijn hele leven naar uit kijkt afgelopen. 
Nikkie begint beter voorbereid. Zij kijkt eerst in welke hoeken zij haar lichaam moet gaan wenden om het te laten lukken. Oké, rust. In een mooie gehurkte pose haalt ze het eerste geld binnen en hoewel ze heel erg bang was dat haar kont in de laser zou eindigen wil ze toch de heldin van de avond worden en ook bij haar tweede blok het geld weghalen. Het lukt, maar de cup cake kan ze vergeten want ze valt vlak voor de uitgang.Na Nikkie mag Sarah en die was nog zenuwachtiger dan een nerveuze eend. Ook Sarah gaat voor rechts terwijl haar naambordje links ligt. Het kost haar vijf minuten om het te vinden en als ze het naambordje eenmaal te pakken heeft, rent ze van de balk en is ze af. Ook Jamie en Evelien zien we eindigen in rode laserstralen en Rick Paul neemt geen risico en gaat na één naambordje terug. Robèrt kijkt even heel rustig welke route hij gaat nemen en zorgt dat hij continu in balans is. Na één bordje loopt hij normaal en rustig terug. Als laatste mag Wally en met haar yoga en pilates ervaring gaat ze er smooth door. Ze verrast de groep met het ene na het andere geldbedrag dat ze uit haar bh haalt. Er is €650 verdiend en de groep is redelijk tevreden.

En ondanks dat de bondjes nog pril zijn en het vertrouwen nog broos, laat Rik ze meedoen aan een mindfucking opdracht. Hij naait de groep op met zijn ‘kies je voor jezelf of voor de groep?’, wenst ze veel plezier met de bijzondere film die ze gaan zien en vertrekt. Waarschijnlijk om ergens achter te schermen met popcorn te gaan zitten kijken hoe iedereen de kat uit de boom kijkt of meteen toeslaat. 
Een film waarvan de kandidaten hadden gedacht dat ze nooit aan de andere kandidaten getoond zouden worden, over wat de kandidaten zouden doen voor jokers, geld en vrijstellingen wordt zonder pardon de bioscoopzalen ingesmeten. Het is meteen weer duidelijk, trust nobody. Zelfs Rik niet. 
Tijdens de film komen er aanbiedingen en dan begint het. Niels verlaat als eerste de bioscoop voor €50, Jamie, Sarah en Merel gaan voor €250, er wordt een joker gepakt door Sinan en Robèrt en de laatste vier blijven wachten op beters maar worden gepakt met €250 uit de pot. Tenminste, dat is wat ze denken. Welkom bij Wie is de Mol?
Als de groep had gekozen voor de groep zouden ze €2500 verdiend hebben, maar ja. 
Toen bleek ook nog dat iedereen de film in een andere volgorde zag en bleek Merel geen geld, maar een joker gepakt te hebben en Niels geen €50, maar €250 heeft verdiend. Als stank voor dank laat Rik de kandidaten die voor de groep kozen de egoïstische kandidaten voor hun neus een misschien wel heel waardevol jokertje halen. Die Sinan meteen stuk slaat. 

Tijd voor de test en executie. Drie kandidaten hebben de test het slechts gemaakt, maar Evi maakte hem het langzaamst en verlaat als eerste de groep.