27 januari 2019

RECAP: Wie is de mol? 2019 | Afl. 4


https://wieisdemol.avrotros.nl


DRUKKER WORDEN

We beginnen waar we vorige week geëindigd zijn. De rode spot en de laatste kandidaat die de lift uit stapt. Dat bleek Robèrt en make-up koningin Nikkie moet het spel verlaten. Ik zal haar gezucht, gesteun en heerlijke opmerkingen missen.

Na een verre kronkelende rit langs een reusachtig dinosaurus-ei komt de groep aan bij de eerste opdracht van deze aflevering. Het decor is een wirwar van water en eilandjes bij het buitenhuis van drugsbaron Pablo Escobar. Vandaar de gesloten kooien waarin de kandidaten in bootjes van de start naar de finish worden gesleept. Drie teams worden opgesloten en Sinan en Jamie mogen met hun testosteron en hun 2,5PK bootje rond de kooien varen en de getalletjes doorgeven waarmee de teams hun kooien kunnen openen.
Timing is bij deze opdracht essentieel. Het moet eigenlijk lang duren voor de kooi geopend wordt -want hoe langer dat duurt, hoe meer in de pot-, maar ook niet te lang, want het mingeld kan weer plusgeld worden. En vaar je dan uit de kooi, moet je terug naar de start en niet verder naar de finish. Snap je?
Binnen mum van tijd is iedereen bevrijd en vertelt Jamie trots dat ze iedereen het advies hebben gegeven om enorm op te schieten. En weet je wat het is bij dit spel? Iedereen die je een beetje vertrouwt, geloof je. Ik denk dat Merel het spel niet snapt. Hoewel ze zelf zegt dat ze het haarfijn snapt. Eigenlijk zei iedereen dat ze het snapten. Maar de groep is toch in overtuigende Jamie getrapt en omdat Jamie en Sinan de geluidsbarrière doorbraken met hun bootje, de rest zoveel mazzel had met de codes én vervolgens ook plankgas teruggingen naar de start hebben ze maar een schamele €500 verdiend.

Na een korte vroege vlucht naar Barakammamammama komt de groep aan in een soort troost voor je netvlies. Al dat groen, prachtig. 
Aangekomen in het nieuwe hotel, blijkt dat de groep hun eigen kamer door middel van een soort speurtocht moet vinden. Met behulp van bordjes op het balkon, alles goed onthouden en een beetje goed communiceren met elkaar, zou dit moeten lukken in 15 minuten. De tijd gaat in en binnen 3 minuten is het chaos. De kandidaten renden door de gangen, knalden door de deuren en sprongen op de balkons. Alles voor de juiste hotelkamer met het mooiste uitzicht en het liefst het verst weg van de twee mannetjes die non-stop een serenade brengen.
En dat terwijl ze nog zo hadden afgesproken dat iedereen op zijn balkon zou blijven staan om eerst alle informatie te delen. Man, man, man. Ze blijven erin trappen. Ze denken het zonder molboekje te kunnen, ze denken niet op te vallen met petjes en zonnebrillen en ze trekken allemaal hun eigen plan. Precies wat je verwacht van deze groep gebeurde ook: communicatie, een nul. Eigen schuld dat dan maar de helft van de kandidaten op het goede balkon staat. 

Gelukkig vindt de groep elkaar toch nog leuk en regelen ze Jamies leukste verjaardag ooit met een taart van meesterbakker Robèrt, een cadeautje, Jenga waarop Rick Paul schrijft dat hij de mol is en ballonnen. En die gast is pas 28 geworden. Hallo daar. 

Tijd voor de laatste opdracht. In een Finca. Oftewel een koffieboerderij. Bang om vies te worden (of bang dat Rick Paul hun kleding in de koffie gaat wassen) trekt iedereen een groot wit pak aan met daarop informatie over koffie. Handig, want de groep krijgt 40 vragen over koffie verdeeld over vier tablets. 
Ieder goed antwoord levert €50 op, maar één fout antwoord en de reeks vragen op die tablet stopt en levert niks meer op. Het pakkenlezen bleek eigenlijk het leukst van de hele opdracht. Want het heeft toch wel iets heel komisch om op iemands tiet, reet of lul te zoeken naar de beste informatie. 
Vliegende keep Sinan vergat een beetje te vliegen, rennen en lopen. Sarah en Evelien lezen op zichzelf en elkaar, Niels typt onder de neus van bekvechtende Sinan en Jamie gauw een antwoord verkeerd in en de mol lacht zich rot. Uiteindelijk stond de groep te kakelen rond de laatste laptop en wordt ook daar een vraag fout beantwoord. 
Rik wrijft de groep nog even in dat ze alle antwoorden hadden, maar toch niks hebben verdiend. De groep evalueert nog even en dan is het tijd voor test en executie. 

Evelien zet nog een joker in, maar die blijkt door Nielson en Rick Paul te zijn omgewisseld voor de kapotgeslagen joker van Niels. Beetje naar en gemeen enzo, maar ja het is een spel hè. Beetje cru alleen dat net Evelien naar huis moet. 
En ik weer punten kwijt ben.