11 maart 2018

Wie is de Mol? 2018 | Afl. 10

Beeld: wieisdemol.avrotros.nlDE FINALE

Bij het bekendmaken van de kandidaten in november las ik dat tijdens de opnames Jan zijn vriendin zwanger was. En daarom was Jan meteen een no-go als mol voor mij, want stel dat er wat zou gebeuren en hij terug moest? Zo'n risico zouden ze toch niet nemen? Nee, dit was heel mooi, want ik kon in ieder geval al één potentiële mol wegstrepen. 
Ik hoefde me nog maar te focussen op negen kandidaten.
De eerste acht afleveringen had ik geen idee wie de mol dan wel was. Ik had op iedereen wel wat punten. Behalve op Jan.

Maar na aflevering 8, ging ik nog eens terugdenken. Jan is wel super fanatiek en hij leek wel heel goed bezig te zijn, maar eigenlijk zorgde hij voor vertraging en minder geld in de pot. Daarnaast maakte Art wat dubbelzinnige opmerkingen: 'Als je weet wie de mol is, is het een genot om naar te kijken'. 
Maar hé, wacht eens, die moet gewoon over Olcay of Jan gaan toch? Die twee zijn sowieso al een fantastisch duo om naar te kijken, laat staan als een van hen mollenstreken zou uithalen. 
Maar Jan zou het niet zijn, dus toch maar alle punten op Olcay. Inmiddels kwamen zo door de week heen steeds meer aanwijzingen naar Jan. Dus toch echt maar overstag en alle punten op Jan. En weer terug op Olcay en uiteindelijk op Jan. 
En ook na aflevering 9 liet ik ze allemaal op Jan staan. Ik was overtuigd. Hij is de mol.

Maar toch was het spannend gisteravond. Ik bedoel, niet voor niets werden de drie finalisten ieder door gemiddeld 33,3333333% van de molloten verdacht. 
Maar serieus, Jan, wat een fantastisch leuke brutale mol was dat. Ik heb echt zitten genieten van de mollenstreken, het dollen met de kandidaten en de risico's hij heeft genomen. Fantastisch. 
Van mij had de aflevering gisteravond gerust nog een uur langer mogen duren. Om nog meer mollenstreken te zien en om nog langer te kunnen genieten.
Nu moesten we het doen met een overbelastte site waarop alleen geheime aanwijzingen waren uitgetypt. Wat een beetje een anti-climax was. 

Voor ik me even terugtrek om te verwerken dat die mollengekte voorbij is, even een shout-out naar de makers: Wat een fantastisch programma maken jullie. Echt, I love it. Bedankt! Ga zo door, maak ons gek en geef ons volgend jaar nog een uur langer tv-plezier met álle mollenstreken.

Bedankt voor het lezen, liken, volgen en delen ♡