18 februari 2018

Wie is de Mol? 2018 | Afl. 7

Beeld: wieisdemol.avrotros.nl


SCHIJN WERPER

Ik begin vandaag even bij het eind. Sinds een week of twee ben ik uit mijn Stine tunnel. Eerst heel voorzichtig met één been, maar sinds halverwege aflevering 6 helemaal. Gelukkig dus.
Het probleem is alleen dat ik nu helemaal niet meer weet wie de mol dan wel is. Olcay die graag de regels bepaald? Overenthousiaste Jan? Relaxte Ruben? Of Simone? Nee... of wel...? Help. gelukkig weten ze het zelf ook niet.

Dat er niet veel vertrouwen binnen de groep is, wordt meteen weer even duidelijk gemaakt aan het ontbijt. Simone en Olcay willen best info delen, maar willen daar wel iets voor terug, Jan legt even uit dat er weldegelijk bondjes zijn, maar de bondgenoten elkaar alleen niet vertrouwen en Stine en Ruben houden zich wijselijk stil.

Er staan weer drie fijne opdrachten te wachten en opdracht 1 speelt zich wederom af in een overwoekerd vervallen paleis. Met control room. En daar is Jan heel blij mee, want een seizoen zonder control room is een slecht seizoen. Er moeten vijf mini opdrachten uitgevoerd worden in 21 minuten, terwijl je persoonlijke tijd wegtikt. Als je je tijd niet op tijd herstart lig je eruit.
Nou kunnen ze wel een strategie bedenken, maar het blijft toch een beetje building the plane while flying it. Dus ze beginnen maar gewoon.
Olcay is de controller van de control room. Wat ze vooraf nog heel fijn vindt, maar zodra de tijd ingaat begint Olcay de ruimte te verkennen en wordt ze gecommandeerd terwijl zij de lady in charge is. Jan en Simone beginnen meteen enthousiast lampjes te draaien in een groot bord, terwijl Ruben en Stine in, om en naast een grote ton zoeken naar de opdracht. Ondertussen neemt Olcay de leiding weer en haalt ze de groep bij elkaar voor een leuke groepsfoto. Er worden nog wat knoppen ingedrukt, verlengsnoeren aan elkaar geklikt en geld geteld. En uiteindelijk is er €750 verdiend. Geen sad faces graag.

Tussen de opdrachten door besluit Olcay met een nieuwe strategie te komen. Ze zegt Ruben dat ze denkt dat hij de mol is. Ruben vindt het prima, want dan gaat zij straks naar huis. Maar blijkbaar vindt hij het toch niet helemaal zo chill, want hij maakt Jan verdacht bij Olcay.

Opdracht 2 speelt zich af op een gemoedelijke voetgangersbrug. Art heeft waarschijnlijk iets goed te maken met de burgemeester want hij heeft hem beloofd dat de brug binnen drie uur helemaal opgeknapt is. Met een mooi verhaal laat hij de mollen erin trappen en moeten zij aan het werk.
Jan en Olcay zijn niet zo bang voor Art en gaan opzoek naar drank en chips. Ze maken vrienden voor het leven en flirten, dansen en dollen erop los en regelen twee dure muzikale minuten. Stine, Simone en Ruben zijn wel onder de indruk en zorgen ervoor dat de brug binnen de tijd opgeknapt wordt.
Achteraf blijkt dat Art helemaal niet heeft begrepen wat de burgemeester nou heeft gezegd, maar omdat de burgemeester om zich heen keek, zag dat het goed was en het lint doorknipte, ontving de groep €1250 als dank voor hun inzet.

Voor opdracht 3 begint wordt er nog even gemediteerd door Stine, die de waarheid in zichzelf zoekt. Het is dat ze eruit ligt, anders was dit toch gewoon een mollenpraatje geweest?

Bij opdracht 3 moeten de mollen postbode spelen in een rijdende, door een kleuter getekende, trein. De pakketjes moeten op kleur in de juiste wagon gelegd worden en er moeten ook nog wat postpakketten afgeleverd worden bij stations. De regels zijn wel wat strenger dat bij PostNL, want voor elk pakket wat niet juist wordt bezorgd, wordt er €250 uit de pot gehaald en pas als alle (alle!) pakketjes goed gesorteerd zijn verdient de groep geld. Zouden ze hier ook moeten instellen.
Er wordt zowaar een tactiek bedacht: ze gaan treintje spelen in de trein.
Jan was in charge van de blauwe wagon, op het tussenstukje stond Stine, Olcay stond in de gele wagon, vervolgens kwam er een tussenstukje voor Ruben en in de groene wagon stond Simone.
Terwijl Jan in razend tempo alle pakjes door zijn wagon gooit, wordt Olcay gek van haar werknemer Ruben die groene pakketjes in háár wagon legt, is Simone lekker aan het sorteren en is Stine het overzicht en werktempo kwijt.
Olcay baalt ervan dat Stine en Ruben haar organisatorische kwaliteiten niet hebben en haar wagon bevuilen met groene en blauwe dozen, Simone kan het niet laten om Olcay op de kast te jagen door te zeggen dat haar wagon wel tip top in orde is en ondertussen komt Jan na een snoekduik een beetje vast te zitten in zijn eigen rommel.
Tussendoor worden er twee pakketjes afgeleverd in Daba. Of nou ja, ze worden op het station gemikt. En twee afgegeven aan wat oude mannetjes in Tsagveri.
Toen ze het eindpunt naderde was de groep toch bijna wel helemaal opgeruimd. In de groene wagon zaten vrijwel alleen maar groene pakketjes en dat gold ook voor de gele en blauwe wagons.
Ja, maar ze moesten allemaal goed liggen Simone. Niet vrijwel allemaal. Zucht.
En zeven pakketjes moeten afleveren is inderdaad een gek getal Ruben, maar ja, gaan jullie maar lekker genieten.
De groep is er van overtuigd dat ze hun salaris wel verdiend hebben, maar helaas. Ze moeten Art zelfs €500 betalen. Heel flauw van Art dat hij niet wil verklappen wie er gemold heeft.

Tijd voor de test en executie. We weten dat Art de groep graag een beetje opjut, dus hij begint de executie met het opeisen van de €500 die hij nog tegoed heeft van de laatste opdracht. Vervolgens vindt hij het ook nog een mooi moment om de tussenstand op te meten. Er zit €11.700 in de pot, maar dat had €46,750 kunnen zijn. Er is maar ¼ binnen gehaald.
Art is in charge van de laptop en typt de namen van Jan, Simone en Stine in. En in die tijd kreeg mijn zusje het voor elkaar dit allemaal te typen:

Doei punten.