11 februari 2018

Wie is de Mol? 2018 | Afl. 6

Beeld: wieisdemol.avrotros.nl

VERLOST

Na de bondgenootschap-stress van vorige week, waarbij de wirwar aan verbintenissen Loes fataal werd, beginnen we met een fraaie autorit langs een prachtig landschap vol vruchtbaarheid.
Olcay is benieuwd wie van de rest eruit gaat en Simone kan niet wachten tot ze als winnares haar armen omhoog kan gooien bij het moment dat de Mol zich bekend maakt. Ze moet wel door, want ze wil het spel niet verlaten voor ze op iemand geschoten heeft.

Bij de eerste opdracht heeft de groep een verlaten hotel met vijftig kamers tot zijn beschikking. Gelukkig dit jaar zonder creapy piccolo’s en mét alle vijftig kamersleutels verdeeld over vijf sleutelbossen.
Als de groep binnen 20 minuten alle vijftig kamers opent verdienen ze €1500 voor de pot. Maar alleen dit zou wel heel simpel zijn. Dat is meer voor beginners en ze zijn al over de helft.
Alleen penningmeester Ruben loopt los en de rest zit vast in hele oude vieze kamers die al 20 jaar verlaten zijn, waarbij elk moment Jack Nickelson zijn kop door de deur zou kunnen steken om ‘Here’s Johnny’ te kraken.
Olcay en Simone worden vrij snel gevonden, maar Ruben heeft niet hun kamersleutel. Jan zijn deur wordt wel geopend. Terwijl Stine moppert dat niemand haar ratelende sleutelbos nog heeft gehoord,  bevrijd Jan Olcay en Olcay Simone.
Na 10 minuten valt het de groep eindelijk op dat Stine nog steeds niet bevrijd is. Ze hoorden haar niet dus ze dachten dat ze misschien in slaap was gevallen.
Ondertussen worden er stiekeme envelopjes met aanwijzingen en €500 gevonden. De groep rent door het hotel heen en roept wat af. Behalve Stine. Die laat zich niet zien en horen.
Er blijken ook jokers gevonden te zijn en daarom wil Olcay een body search doen bij Jan en Ruben. Hier was hond Jan op voorbereid en dus had hij zijn happy socks een hoofdrol gegeven deze aflevering. Maar ook slecht mens Olcay houdt wel van een grapje en heeft de zwarte deksel van een van haar crèmetjes in haar zak gestopt. 

Screenshot AVROTROS
Er wordt nog even gekeken naar die bondjes. Olcay ziet een bondje met Jan meer zitten dan met claimende Stine, die al een bondje kwijt is geraakt. Maar Jan is bang dat hij en Olcay meteen ruzie krijgen. Ruben en Simone hebben niet veel tijd voor al die bondjes en lossen de hele zoektocht meteen maar op. Simone geeft toe dat ze de mol is, dus zij kunnen stoppen.

In het gemoedelijk Georgische dorpje Sukchai (één straat met hobbels, keien en vervallen huizen), komt Art aan in een oude Lada zonder handrem. De kandidaten gaan de bewoners helpen met verhuizen. En de hele inboedel moet in de Lada mee. Hoe meer er binnen 30 minuten verhuisd wordt, hoe meer geld er in de pot komt. Dat klinkt allemaal ontzettend simpel.
De verdeling tussen de kandidaten wordt gebaseerd op de Tetris kunsten en zo worden Ruben en Olcay een team, Jan en Stine en is Simone weer on her own.
Screenshot AVROTROS
Terwijl Jan inventariseert wat er allemaal in het huis staat, controleert Ruben eerst even de status van zijn Lada. Groot gelijk. Art maakt dit seizoen nou niet bepaald de beste keuzes als het om auto’s gaat.
De tamelijk oude meuk wordt in de Lada’s geladen, maar na twee-en-een-halve minuut houdt Stine het voor gezien, want Jan heeft ervaring. Dit is eigenlijk net als wanneer hij vroeger op vakantie ging. Hij gaat door tot er geen rozijn meer bij kan.
Ondertussen hebben Olcay en Ruben samen verhuisplannen gemaakt en wordt de rocket sciences van hun touw opgelost. Na 30 minuten zit alles in de auto’s. Hoppa.
Maar daar was Art weer. Hij was nog even vergeten te zeggen dat de bewoner ook mee wil naar het nieuwe adres en er ook nog wat extra spulletjes in de schuur liggen die mee moeten. Voor geld.
Hoewel deze miscommunicatie volledig door Art kwam, krijgen ze maar een kwartier extra de tijd om alles te herpakken.
Er worden Irma’s, gigantisch rare bedjes en halve kapstokken in de auto gepropt. Benen zijn beschadigd en nagels moeten weer naar de manicure. Maar uiteindelijk zit alles bij iedereen in de auto’s. Alleen kunnen de deuren niet meer dicht. Gelukkig is het niet druk op de weg.
Terwijl Olcay mee rent naar het nieuwe adres, wordt Ruben in de auto verliefd op zingende Irma. Lintje eromheen, kus erop en Ruben is weg. Ruben is ook meteen ingeburgerd en toetert en zwaait even naar buurman Jan, die hij op een haar mist.
Nadat iedereen verhuisd is, blijkt dat de groep €1250,- heeft verdiend in nog geen uur. Ik ga een carrièreswitch maken denk ik. Zelfs Art was oprecht blij. En verbaasd. En verbijsterd. Hij was trots als een vader op zijn kinderen.

Het onderwerp penningmeesterschap wordt weer even aangesneden. Ruben wil zijn penningmeesterschap nog helemaal niet opgeven, want hij is nog aan het nagenieten van de perfecte timing, toen hij het werd. Maar goed, bedankt Ruben, het waren twee fantastische dagen. De nieuwe penningmeester wordt Jan.

De laatste opdracht vindt plaats in een soort heel groot ruimteschip. De groep is helemaal klaar om de uitleg van Art aan te horen, maar Art is wat van plan.
‘Maak je klaar voor de test’, was zijn mededeling. En weg was Art.
Huh, wat? Wacht even! Er waren toch altijd drie opdrachten?
De groep accepteert alles en maakt de test. Er zijn vier jokers ingezet en de zwarte vrijstelling.
Dus iedereen staat weer op nul.
Na de test hangt Art nog even een leuk praatje op over dat vast niemand het vliegtuig wil pakken. Iedereen wil door. En die kans krijgen ze ook allemaal. Maar hoe die kans eruit ziet weten ze even niet, want Art is er alweer vandoor.

Het blijkt dat ze door slim te spelen kunnen voorkomen hun scherm te zien.
Art heeft waarschijnlijk op zijn kop gekregen van de productie, want hij vraagt halverwege de uitleg of alles tot nu toe duidelijk is. Het was echt spannend, dus ze hoopten dat ze goede antwoorden zouden geven.
Uiteindelijk zijn er vijf vragen goed beantwoord en krijgt alleen Simone haar scherm te zien.
Om de spanning op te hogen bleef Art maar naar Simone kijken. Dat duurde zo lang dat Simone al haar coolheid verloor en met haar hand voor haar gezicht ging zitten wachten tot haar hartslag weer daalde. En dat gebeurde toen zij als enige erachter kwam dat zij de test gewoon goed heeft gemaakt. Of de mol is.
Op naar aflevering 7. En pizza.