21 januari 2018

Wie is de Mol? 2018 | Afl. 3

Beeld: wieisdemol.avrotros.nl

KREUPELSTRAAT

Na de eerste turbulente afleveringen, krijgen we nu eindelijk een vrij normale aflevering met een tweedeling tussen schapen en wolven, in een oogverblindende (ja hehe, mol), met bergen omringde scène van de Game of Thrones. Waar het heel koud was.

De groep is goed gemutst vandaag want ze verwachten eindelijk met de pot de plus in te gaan. En daarom besluit Olcay democratisch vast dat zij de penningmeester wordt.
Ook Art ziet het positief in en zegt dat ze misschien, heel misschien vandaag wel in het groen komen. Maar ik denk dat hij gewoon de groene autootjes uit opdracht 1 bedoelde.

Bij opdracht 1 wordt het spel Pacman in groene en rode autootjes gespeeld. Aangezien Olcay denkt dat zij alles kan en mag in een auto, ging zij meteen voor de auto met het hoogste bedrag. Ruben blijkt maar €50 waard te zijn en mag als eerste, in zijn eentje, op verkenning. 
Tussen de overstekende paarden en schapen reden de mollen alsof ze meededen aan een autorace door de kreupele straatjes van een dorp zonder tanden, waar paard en wagen net zijn afgeschaft. Dit moeten ze een kwartier volhouden zonder klemgereden te worden door de rode auto's.
Om tijd te rekken rijdt Loes achteruit en doet Simone even een hellingproef van 10 minuten. 
Uiteindelijk lukt het Ruben, Olcay en Bella niet om aan de autootjes te ontsnappen, maar weten Loes en Emilio en Simone hun kreupele auto's vaak genoeg weer aan de praat te krijgen om de finish te halen. Gelukkig waren Jan en Stine ook al in de Kreupelstraat toen hun auto weer afsloeg en konden zij door de rest over de finish geduwd worden. Wat een samenwerking.
En dan volgt een historisch moment: de groep krijgt voor het eerst geld in handen. Art zegt nog 'Tot vanmiddag', maar de groep is zo bezig met hun geld dat ze geen oog meer voor hem hebben.

Omdat de mollen niet geluisterd hebben naar Art was er onverwacht niet genoeg tijd om een uitgebreide lunch te maken en dus moeten ze het doen met kant en klaar eten uit plastic bakjes, terwijl ze gezellig wat zaten kletsen. Wat Bella niet zo heel erg Wie is de Mol?-achtig vindt.

Waarschijnlijk is Art toch nog een beetje op zijn teentjes getrapt, want hij begroet de groep bij de tweede opdracht met slechts een korte 'Hallo.' 
Hij begint ook meteen te stoken en het net ontstane groepsgevoel weer te breken. Er gaat iets gebeuren met wandelen, open kaart spelen of juist info achterhouden, waarbij ieder voor zich speelt, maar ook weer samen info moet delen enzo. 
Waar het op neerkomt is dat iedereen vier bakjes met iets erin mag zien en dan moet beslissen of je eerlijk gaat vertellen wat je hebt gezien. Of niet. De anderen mogen twee van de bakjes openmaken en meenemen wat ze vinden. 
Er wordt gelogen, gezwegen, gesproken over het middelste bakje bij een keuze uit vier bakjes, gewezen en gegokt. Uiteindelijk is er door Jan een gewone vrijstelling gevonden en door Olcay een zwarte. Maar die geeft ze, goed als ze is, aan Stine. Omdat ze vindt dat de groep meer vertrouwen moet krijgen in de groep.
Daarnaast heeft de groep het voor elkaar gekregen om plus €750, te pakken, maar ook min €2000. Waardoor de pot, na een halve dag, alweer in de min komt.
Het is nu ook duidelijk dat het ieder voor zich is. Als je iets wil weten, dan zul je zelf op moeten letten, want Jan gaat je niet meer vertellen welk nummerbord de auto had en welke kleur sokken hij gisteren aan had. 

De volgende ochtend staat Art te popelen om het geld weer te innen. 
En is hij op zoek naar vier dappere mensen. Emilio kent zichzelf en is niet dapper, maar Jan, Olcay, Bella en Simone wel. Bij Loes komt de informatie allemaal wat trager binnen, dus mocht er nou iemand zijn die toch niet zo dapper wil zijn, dan wil zij wel graag. Olcay, goed als ze is, staat haar plekje af en gaat bij het organisatie groepje, want organiseren kan ze als de beste.

De dappere mensen mogen paragliden over de kraakheldere witte bergtoppen en Art neemt de vier administratief medewerkers mee naar een saaie tafel met vragenkaartjes en portofoons. En omdat vorige week alle geldbriefjes wegwaaide, hebben ze er dit keer maar 300 magneetjes bij gelegd. 
De dappere paragliders krijgen een molcast te horen met informatie over Georgië. In theorie zouden ze na het paragliden alle vragen moeten kunnen beantwoorden en dan kan er zomaar €4000 verdiend worden. Wat uiteraard niet gaat gebeuren. 
Het begint al bij het groeperen van de vragenkaartjes in vier categorieën. Want wat betekent het? En waar hoort het bij? 
Nadat de vragen zo goed en zo kwaad als het ging waren onderverdeeld, begon het roepen door de porto's naar de dappere paragliders. Wisten zij veel dat die nog ergens de lucht in aan het rennen waren. En dat ze daar pas de molcast zouden horen. Dat had Art er niet bij gezegd. 
Aangezien luisteren naar een molcast, vragen erdoorheen getetterd krijgen en genieten van het uitzicht niet samen gaan, besluiten een paar paragliders na een tijdje maar gewoon alles door te geven wat ze horen. Ook Simone. Hoewel dat niet gewaardeerd wordt door Stine, want die is alleen op zoek naar de antwoorden van hoofdstuk 4. 
Uiteindelijk blijkt dat de groep toch achttien vragen goed heeft beantwoord en daarmee staat de pot aan het eind van aflevering 3 eindelijk in de plus. Een godswonder.

Vervolgens wordt het eindexamen van de middelbare school nog even gemaakt, waar Bella voor zakt en dan zit aflevering 3 er alweer op. 
Ik ben benieuwd wat aflevering 4 ons brengt. Geen gele regenjas in ieder geval.

BewarenBewaren