12 maart 2017

Wie is de Mol? 2017 | Afl. 10


Finale

Na tien weken graven, theorieën bedenken, verborgen hints opsporen, maar bovenal genieten was het nu ein-de-lijk zover.
Helaas niet in het Vondelpark dit jaar, maar thuis op (het puntje) van de bank, heb ik enorm zitten genieten van de allerlaatste aflevering van 2017.
De aflevering waarin na een zenuwslopend lange flashback op het hele seizoen, toch echt bekend zou worden dat Thomas de mol is. Volledig zelfverzekerd, met opgetrokken knieën, een grote grijns van opwinding op mijn gezicht en met mijn tekst op whatsapp al klaar zat ik op het verlossende woord te wachten toen opeens een stem klonk: “Sanne is de mol” Mijn grijns werd een open mond en ik hoorde mezelf tegen de tv zeggen dat dit niet kon. Ik was zo in de war dat ik pas na “Jochem is de mol” en daarna “Thomas is de mol” besefte dat die flashback gewoon nog niet was afgelopen.
Grrr… Wat doe je met me? Back to Art en dé vraag. Die na ongeveer anderhalf jaar echt beantwoord werd.
En JAA, YES, ZIE JE WEL, THOMAS IS DE MOL! O MIJN GOD DIE ONTLADING!
Ahum, zo deed ik echt niet hoor. Of nou ja, misschien een beetje dan.
Goed, het hoge woord was er dus eindelijk uit. De reacties van alle (oud)kandidaten waren voor Thomas waarschijnlijk al het hoogtepunt van de avond.
Ik persoonlijk heb vooral genoten van hoe Thomas heeft genoten van zijn rol als Mol. En van bij-mol Jochem die zijn blunders probeerde recht te praten. En van Sanne die niet kon geloven dat de mol zoveel mollenstreken heeft geleverd waar ze gewoon bij was.
En echt, wat vond ik dit een leuke mol. Niet omdat ik hem door had (of misschien een beetje), maar om hoe hij op onopvallende en slinkse wijze polste of Diederik hem kon zien (‘Diederik, kun jij me zien?’) en vervolgens €500 wegmolfelde, hoe hij expres gas gaf om door alle oranje stoplichten te schieten, hoe hij gezellig een praatje maakte met de vrouw met €750 op haar button, maar het niet doorbelde en hoe hij lekker lag te luieren tijdens de Etherdiscipline-opdracht. Heerlijk.
Nagenietend ga ik nu even zitten bedenken wat ik nu met mijn leven zal gaan doen.
En vast wat afspraken plannen voor de komende zaterdagavonden om een after-mol-dip te voorkomen.
Bedankt voor al jullie likes en leuke lieve reacties!