19 februari 2017

Wie is de Mol? 2017 | Afl. 7


Verblinden

Vanuit een heerlijk bed in een hotelkamer in het bruisende Tilburg heb ik deze week genoten van Wie is de mol? Bij gebrek aan chardonnay en aardbeien, maar met via de roomservice bestelde bittergarnituur, hebben wij geproost op de knapste top 5. Het was gek, maar prima dat ze er allemaal nog zijn na vorige week.
We vallen midden in het overdragen van het penningmeesterschap. Na het eerst een paar afleveringen te hebben aangezien, denkt Thomas dat hij het nu ook qua ontwikkeling wel aankan om deze met bloed, zweet en tranen gevulde gouden envelop te bewaken.
7.1.pngOpdracht 1 is eigenlijk best simpel en speelt zich af op een futuristisch maanlandschap. De groep wordt verspreid in de lava-velden en ze hoeven alleen maar via luisterporto’s vragen over zichzelf en de anderen aan te horen en via de praat-porto’s de antwoorden door te geven. Met een beetje etherdiscipline moet dit lukken.
Diederik is minder optimistisch. Hij is bang dat iedereen door elkaar gaat ratelen en houdt als oplossing hiervoor de lijn heel lang bezet. Jochem zit aan de frequentie-knop te draaien en Imanuelle rent als een malle tussen de twee porto’s heen en weer. Ondertussen staat Sanne een soort workout te houden bij haar porto en Thomas stelt gewoon alle vijf de vragen achter elkaar door. Tot dusver zoals verwacht dus.
En toen bleek Art ook nog even te zijn vergeten te vertellen dat iedereen maar tegen één persoon praat en maar één persoon kan horen. De groep is hier zelf na 7 minuten pas achter waardoor Thomas nu denkt dat er spare ribs onder het bed van Jochem ligt en Imanuelle de antwoorden over Diederik aan Diederik zelf doorgeeft.
Er lijkt een kink in de kabel te zitten. Zonde, want nu weet niet iedereen dat Thomas van klassieke muziek emotioneel wordt en dat Diederik op zijn 19eontgroend is door ene Femke.
15 minuten later geeft Art de groep, zonder excuses voor het achterhouden van een deel van de spel-uitleg, €800 en verdwijnt hij. De groep wil het hele keten-discipline-spel snel vergeten en speelt nog even lekker in het lava.
8d96ae29c78ee8a4ea75cc52a2400d7a’s Avonds probeert Art het toch goed te maken door drie kandidaten een roadtrip in een cabriolet aan te bieden. Omdat Sanne en Jochem nog nooit iets bijzonders hebben gedaan krijgen zij, samen met Thomas die zich aan hen opdringt, de eer.
De volgende dag blijkt dit leuk aangeboden ritje gewoon een opdracht te zijn en blijkt Art ook niet helemaal duidelijk te zijn geweest over wat de andere twee kandidaten mogen doen tijdens het ritje. Een luchtballonvaart over het prachtige Oregon maken dus.
De cabrio-groep, met Sanne als Amerikaanse actrice aan het stuur, moet de luchtballonnen zoeken en het telefoonnummer dat onder de mandjes hangt bellen. En waar de groep zijn uiterste best doet om niet verblindt te raken door de zon, genieten Imanuelle en Diederik van de serene rust en het uitzicht. Het duurt Imanuelle eigenlijk toch allemaal te lang en omdat ze niet naar de auto toe kan, fluit ze hen terug naar haar. Gelukkig ziet Jochem uiteindelijk beide delen van de telefoonnummers en wordt Imanuelle gebeld. Zij loopt vervolgens in haar mandje van 10 bij 12 naar de envelop en vindt daarin een telefoonnummer en code voor Diederik.  Na een gezellig gesprekje tussen Diederik en Imanuelle over het uitzicht en de rust, belt Diederik de cabriogroep weer. Helaas wordt, net nu hij de locatie door wil bellen, de brander aangezet en is het gedaan met de rust.Gelukkig worden alle woorden duidelijk en op tijd gespeld en komt de groep net niet, nee geintje, net op tijd aan bij Art. De grapjas. €1500 in the pocket.
Bij de derde opdracht had Art wederom zijn teksten niet goed geleerd. Om de volgorde te bepalen voor de opdracht moet de groep eerst gaan racen. Wie het snelst is mag beginnen.
Sanne wil wel, maar kijkt op haar paard eerst even op haar gemak de kat uit de boom. Maakt niet uit, wij gaan wel even naar de reclame. Toch is ze binnen een minuut binnen. Diederik heeft nog nooit op een paard gezeten en vindt zo’n levend wezen wat je hoort ademen best spannend, Imanuelle zet haar paard per ongeluk in zijn achteruit en Jochem had hem halverwege de rit pas onder controle. Thomas ging eigenlijk als een speer. Binnen slechts 32 seconden was hij binnen en dat maakt hem de winnaar.
In de tussentijd had Art blijkbaar op zijn kop gekregen, want hij kwam nu met de aanvullende informatie over de opdracht. Binnen de tijd die ze net neergezet hebben moeten ze het rondje nog een keer afleggen en ondertussen een paar ballonnen kapot knallen. Hadden ze nou maar allemaal zo relaxt als Sanne gereden.
Aan Thomas de eer om te beginnen. Hij heeft dus maar 32 seconden en is na 17 seconden pas gearriveerd bij de eerste ballon. Je begrijpt dat hij niet op tijd binnen was. Nét geen geld verdiend.
Diederik had net al een persoonlijk record gezet, dus gaat dat rondje echt niet nog eens maken binnen die tijd. Hij knalt één ballon en komt dan weer rustig terug. Lucky ‘Jochem’ Luke heeft zijn doel van drie ballonnen ruim binnen de tijd gehaald, Imanuelle ratatatata-pangde en miste een ballon en Sanne zat eigenlijk in een vrij comfortabele positie en het sturen, richten en schieten ging ook nog eens goed. Je zou het niet denken, maar deze stoere cowboys hebben €1100 gewonnen met deze opdracht. Wat de tussenstand van de pot €10.310 maakt.
Er vindt nog een onderhandeling plaats over de zelfgemaakte joker van Jochem, wat Thomas behalve de wetenschap dat Jochem een mooi handschrift heeft, niets oplevert. En dan is het tijd voor de test.
En hoewel Imanuelle er zelfs na haar rode scherm van overtuigd is dat haar mol ook echt de mol is, moet ze toch echt naar huis. Haar echtgenoot en WIDM-leerling achterlatend.