12 februari 2017

Wie is de Mol? 2017 | Afl. 6


Wijzer worden

Aflevering 6 alweer. Over de helft. Dichter naar de ontknoping, maar ook dichter naar het eind van dit heerlijke programma.img_2308
Ik zit er helemaal in en waar ik bij het schrijven van de vorige recap nog op iedereen zat, belandde ik zondag dankzij WIDMhints.nl in een tunnelvisie. Op Thomas. Ik verdacht hem wel al, maar had nog een bevestiging nodig. En die dacht ik gevonden te hebben. De hele week was ik vol overtuiging en zette ik stoer bijna al mijn punten op hem in in de app. Maar toen de aflevering van vanavond begon, begon ook mijn twijfel. Sowieso werd de theorie over de eerste letter van de afleveringstitels meteen teniet gedaan en ook had ik van de week al een Shutterstock foto gezien van de poster die “wij”  hadden bestempeld als een vermomde Thomas. Maar toch, die mond, die neus en die kin.. Twee druppels water!
Enfin, ik verdacht toch weer iedereen en dat maakt het niet makkelijk. De groep is inmiddels gedropt in een oud bordeel waar ze schema’s hebben voor de vuile was (waar Jochem foto’s van maakt), het inruimen van de vaatwasser en de het gebruik van de badkamer. Zo komt de groep dichter bij elkaar. Maar wordt ook het liegen moeilijker. Tenzij je altijd de waarheid vertelt, dan hoef je niet zoveel te onthouden. Maar dit gaat blijkbaar niet op voor Jochem. Of hij is de mol.
Bij opdracht 1 is Art op zoek naar twee kandidaten met een goed geheugen. Jochem had al genoeg te onthouden en hield wijselijk zijn mond, waardoor Thomas en Sanne de gelukkigen waren die als eerste de route door een doodenge kelder met poppen mochten maken.
Sanne was zo bezig met haar angsten en haat voor dit soort poppen dat ze bij één pop alleen min-geld zag en ergens anders niet meer wist wat links is en wat rechts.
Daarna mocht verdachte Diederik onder toezicht van Imanuelle en Jochem de kelder in. De kelder is inmiddels donker geworden en de poppen zijn vervangen voor echte mensen. Wat voor verwarring zorgt tussen de twee groepen. Daarbij denkt Imanuelle dat ze een soort dagboekmomentje heeft en geeft ongeveer elke stap die ze zet door aan Thomas en Sanne die zich zitten te concentreren. Wat dus niet echt relevant is, mol. Uiteindelijk worden er zes goede enveloppen gepakt. En twee enveloppen met min-geld, dankzij Sanne.
Qua bondjes lijkt het wel een parenclub dit jaar. Vandaar dat bordeel natuurlijk. Sanne sluit een seksistisch gezien lastig herenakkoord met Thomas en Diederik en probeert ook nog Jochems minnares te worden. Maar Jochem is eerder vreemd gegaan en durft zijn vrouw Imanuelle niet te bedriegen, dus slaat het af.
Na een ongetwijfeld gezellige nacht in dit hotel komt de groep de volgende dag aan op het plettelend waar de pretoogjes van Jochem beginnen te glimmen. Art vraagt naar twee kandidaten die geen boer willen worden.
Sanne, nog aan het bijkomen van het koken van de groentes van vorige week, stak zo snel mogelijk haar hand in de lucht. Samen met Diederik mag zij vanaf een afstandje bekijken hoe intens gelukkig Jochem op zijn tractor met maaimachine rondrijdt.
De drie boeren moeten een woord verzinnen waarbij elke letter geld oplevert en moeten dit in het gras maaien. Er wordt besloten dat het woord MOLBOEKJES gemaakt wordt en ondanks het mol-gedrag van Thomas die zijn machine niet aan kreeg, Imanuelle die roept dat Jochems grasmaaier niet aanstond, Jochem die dat klakkeloos aanneemt en een extra rondje rijdt, Sanne die alleen het woord MOLSHOOP kan maken met MOL en Diederik die de S niet wil zeggen, verdient de groep  €2000.
Art is hier een beetje door gepikeerd en moppert jaloers dat hij vroeger veel minder kreeg voor het maaien van het gras van de buren.
De volgende dag wordt opdracht 3 gespeeld bij een rodeowedstrijd. Nou maakt het Diederik niet uit of hij uit een helikopter gegooid wordt, door een brandende hoepel, terwijl hij abseilend met een ijsbeer naar beneden gaat, maar dit was nog erger dan dat allemaal bij elkaar. Hij moest ongegeneerd in, naar en op borstharen en boezems zoeken naar buttons.
Er lopen acht mensen rond met zo’n button en de bedragen hierop kunnen worden doorgegeven via de porto, maar alleen de eerste vier oproepen worden gehonoreerd. Er kan hier natuurlijk geld gevonden worden, maar ook een privilege. Namelijk een vrijstelling voor deze aflevering en het bepalen wie zijn of haar scherm te zien krijgen bij de test.
C4aVYkyWQAUuLEQ (1).jpg
Is Imanuelle de mol?
Schaamteloos worden mensen betast, bekeken en lastig gevallen. Er wordt langs geld gelopen, gebeld over geld dat al is veilig gesteld en te laat gebeld. En je had Imanuelle. Die naast €10 en €20 ook €500 vond in het VIP gedeelte en daarmee de pot gespekt heeft en het privilege in handen heeft.
Bijkomend voordeel: ze is eindelijk niet meer het eenzame vogeltje, maar heeft nu wel vier vrienden. Die maar wat graag hun levensverhalen over gescheiden ouders en gebroken meisjesharten met haar delen.
Bij de test blijkt dat Imanuelle de verhalen van Jochem en Diederik over pesten of gepest worden het zieligst vond en krijgen alleen Thomas en Sanne hun groene schermen te zien.
Gunstig voor de mol, gunstig voor mijn punten in de app, maar minder gunstig voor mijn verdenkingen lijstje. Want nu ben ik nog niet veel wijzer geworden.
c374zp8wyaaog8d
Twee druppels water. Of gewoon Thomas