22 januari 2017

Wie is de Mol? 2017 | Afl. 3


Einde verhaal

De groep is voor het eerst sinds dagen herenigd en gaat daarom een paar dagen genieten aan de kust. Ze vertrouwen elkaar zo erg dat ze molboekjes met Van Der Valkjes gewoon laten slingeren en bagagekoffers open in kamers laten staan.
Ze hadden alleen niet gerekend op slinkse Sigrid die de sleutel van kamer 445 heeft en op sneaky Imanuelle die ongezien het molboekje van mollega Jochem heeft weggegapt.
Onderweg naar opdracht 1 zien we Jeroen gelukkiger dan ooit wanneer ze door een heerlijk groen fris landschap rijden. Aangekomen bij de opdracht heeft de groep nog even tijd om de twee potten samen te voegen tot één en een penningmeester te kiezen. Imanuelle wordt meteen aangewezen, maar die hoeft hem niet. Roos wordt de gelukkige tweede en gaat eens lekker kijken wat er op de biljetjes staat.
Goed, de opdracht. De Jip en Janneke versie van Diederik is dat er  zeven mensen een groen stokje aan elkaar door geven vanaf de start tot de finish. Als je snel bent kun je van je padje afgaan, tegen de duinen op lopen en het grote geld meepakken. Makkie.
Oja, als je met half geld over de finish gaat wordt het min-geld.
Jeroen mocht als eerste en vond er eigenlijk geen fluit aan. Hij rende zijn stukje en dat leverde hem slechts €20 op. Roos mocht als tweede en nam alle zijpaden die er waren. Ze vond twee kartonnetjes waar ze niet over nadacht en meenam, maar ze vond gelukkig ook een halve €500. Het groene stokje en het stapeltje papier gingen naar Sigrid en die rende ermee door naar het laatste paaltje van haar pad om €500 op te halen. Terwijl de race in volle gang was probeerde Sanne wat verwarring te zaaien door via de porto’s allerlei vragen te stellen die allang beantwoord waren. Ze was eigenlijk niet serieus te nemen. Verwarring was er bij Sanne sowieso, want ook zij nam alle kartonnetjes mee. Terwijl Sigrid toch echt haar best deed zo vaak mogelijk door de porto’s te roepen dat ze die kon laten liggen.
Ondertussen zag coach Diederik vanuit de verte met lede ogen toe hoe de rest met steeds grotere kluwens papier door aan het rennen waren.
Imanuelle had ook geen zijpad en haalde ook slechts €20 euro op. Was haar pad maar drie meter langer, want Jochem rende als een malle langs een paaltje dat echt wel heel dicht bij hem stond. Bij de overdracht zegt hij nog even tegen Thomas dat hij vooral alles heeft gepakt en dat dit allemaal compleet is en Thomas dus alleen nog maar hele bedragen mee mag nemen.
Door de porto geeft Diederik met zijn: ‘Ik zie niet precies wat je doet’, Thomas een vrijbrief om “iets” in zijn zak te stoppen, maar wat dat was weet niemand.
De groep is binnen de tijd binnen. En dan is het wachten op het addertje.
opEn daar komt ie: er is €1130 opgehaald, maar ook een half duizendje, wat min-geld wordt. Er is dus €130 verdiend met deze opdracht.
Dat er in de opdracht al €1250 euro aan alleen het grote geld is opgehaald en er dus onderweg al gemold is, valt niemand op.
Van het verdiende geld gaat de groep gezellig eten bij een Italiaans restaurant, waar Thomas de sfeer verpest door te klagen over zijn persoonlijke vragen die gejat zijn. Sigrid reageerde op natuurlijke wijze waardoor ze niet betrapt werd, maar kon zichzelf niet uitstaan.
Thomas vond het eigenlijk niet oké dat dit bij hem is gebeurd, maar biecht in de biecht op dat als dit de toon is waarop gespeeld wordt hij daar wel in mee gaat… the game is on.
Oja, het molboekje dat gejat was is op miraculeuze wijze wel weer terecht.
Voor een opdracht na zonsondergang zijn twee mensen nodig en omdat sneaky Imanuelle zichzelf het meest van de groep vertrouwd vindt ze dat zij mag gaan. Maar het lijkt wel of de rest van de groep haar niet vertrouwd. Toch mogen zij en slinkse Sigrid ertegenaan. Ze worden nog even gewaarschuwd door Sanne die voor hen hoopt dat ze hun best gaan doen en dan wordt de groep weer gesplitst.
Hoewel Spruitje Diederik het fijner had gevonden om gewoon alle namen in het zand te schrijven om te raden wie wie was, ging de groep, voor het geld, toch maar aan de slag met de harken.
Er wordt besloten wat ze gaan maken en waar Sanne nog met de buitengewoon gekke suggestie komt om iedereens lievelingsdrankje te maken, kiezen ze toch voor Beatrix, de Surinaamse vlag, een radio, een mannetje met een bril, een half verdronken roos, theatermaskers en een soort van Mickey Mouse-achtig figuur. Dit alles werd gemaakt terwijl de wereld aan het exploderen was door een kleine vonkenregen, het donker was en niemand elkaar nog kon zien of verstaan.
Er worden vijf tekeningen aan de goede persoon gekoppeld en er is €2500 verdiend.
De sfeer zit er goed in en daardoor krijgen ’s avonds de bondjes meer vorm. Waar Jeroen en Sanne beginnen bij de basis door uit te sluiten dat een van hen de mol is, wat niet echt lukt, wil Thomas zijn stage-verbond nu overzetten in een echt verbond. Dat hij Diederik niet helemaal vertrouwd zegt ie gewoon niet. Dit komt helemaal goed.
Na de heerlijke dagen aan het strand gaat de groep weer terug naar Portland, waar ze verdeeld over vier auto’s ergens in de stad staan. Ze moeten elkaar zoeken en een route die op hun auto’s staat volgen. Dat ging in het kort zo: terwijl Jochem en Imanuelle even gek doen en de porto niet aan de praat krijgen, attendeert Roos Sanne en Thomas erop dat ze op een busbaan rijden, oppert Sanne om even een latte te gaan drinken, praat iedereen met zijn porto door elkaar, waar Roos en Diederik zich niet druk om maken en lekker een potje gaan zitten zingen en Sigrid tegen de onderkant van de porto praat. Uiteindelijk rijdt de groep achter elkaar de route keurig. Maar omdat Jeroen perse vooraan wil rijden en Jochem heel graag in de goede volgorde wil, gaat het helemaal mis en ziet Sigrid 10 aan voor 11 en vice versa. Als pure gok wordt de kerk gekozen als eindpunt. Het was tenslotte zondag. schermafbeelding-2017-01-21-om-21-44-55Het was niet de goede locatie, maar ze hebben wel even hun zonden kunnen overdenken en kunnen bidden voor meer wijsheid. Intussen had Art alle één miljoen boeken doorgespit op de goede locatie en had een selectie gemaakt van molboeken met geld (één van de boeken heet Miss Mole. De mol is een vrouw, einde verhaal). Er is geen geld verdiend. Waarop Sigrid enorm teleurgesteld reageert met ‘Oh, jammer.’
Tijdens de test horen we dat Sigrid nooit meer normaal naar de kleur rood kan kijken en dat deze test eigenlijk gewoon pure administratie is.
Uiteindelijk blijft de Roos huilend achter in Rosegarden terwijl de rest doorreist naar het wilde westen.