21 februari 2016

Wie is de Mol? 2016 | Afl. 8


Aflevering 8, Min of meer uitzonderlijk
mol81
Uit het dagboek van de Mol
Art probeert ons het vermoeden aan te praten dat Annemieke de mol is met zijn: ‘Klaas, Tim, Taeke en Annemieke. Drie kandidaten en één mol’.
De mol zelf probeert ons gauw weer op een ander spoor te zetten in zijn (of haar) dagboek. Volgens Tim is alles wat je hoort over Wie is de mol? waar. De aflevering is vijf minuten bezig en alles is nu al duidelijk.
Om de kandidaten en één mol even flink op te peppen voor de eerste opdracht wrijft Art de kandidaten in dat ze vijf-en-half keer meer geld in de pot hadden kunnen hebben. Bij Annemieke gaat het lampje branden en ze waarschuwt de mol dat ie ff moet dimmen.
De groep begint aan de opdracht met een lastige mozaïek, waarbij je moet passen en meten en hoekjes moet zoeken en zo. Terwijl ze eigenlijk alleen wat touwtjes aan kant-en-klare paaltjes moeten knopen. Klaas pakt de eerste bol touw wat slapjes op, Annemieke rent met het uiteinde weg en Tim wordt vervolgens verweten dat ie de ontstane knoop enthousiast uit elkaar aan het halen is. De opdracht gaat, na een wat knullige start, voorspoedig en er worden maar liefst twee Ellie’s verdiend. Er lijkt helemaal niet gemold te zijn. Terwijl een klein schopje tegen een van de tegels genoeg was geweest. En aangezien Klaas een hele tafel verschuift in een veel kleinere en lichtere ruimte, had dat toch best gedaan kunnen worden. Maar, zoals hij zelf al zegt: ‘De mol is nu iemand die zegt: Nou, dan doe ik maar mee’.
Bij opdracht 2 zijn negen aflopende geldklokken verstopt in een verlaten suikerfabriek. De foto’s met de locaties van de klokken worden verdeeld en met portofoon op zak gaat de groep gestructureerd met de klok mee de hele fabriek onderzoeken. Ellie zou trots geweest zijn. Het leek toch even mis te gaan door Tim die via machines naar een tikkende geldbom probeerde te klimmen en Klaas die we eigenlijk helemaal niet in actie hebben gezien. Hij probeerde zelfs Annemieke nog te ontlopen door te doen of hij haar porto niet hoorde, maar hier stak ze gelijk een stokje voor door als een viswijf naar hem te roepen. Er werden slechts drie klokken gevonden door Tim, Klaas en Annemieke samen, maar gelukkig was daar Taeke Taekema de held die eigenlijk alles gefikst heeft en alle overige schermen heeft gevonden. Ook hij vindt geld verdienen na zeven afleveringen opeens toch wel belangrijk. Art is zo trots op de groep dat hij de verdiende €2695 afrond naar €2700.
mol82
Houd je spuug binnen Klaas!
’s Avonds halen de kandidaten onder het genot van een cocktail en een enorm irritante hoge toon op de achtergrond, herinneringen op over de afgelopen weken. Tim geeft toe dat hij eigenlijk helemaal niet zo bezig is geweest met de mol en met geld verdienen (joh), maar het vooral belangrijk vond dat willekeurige Dominicanen hun lauwe patat en kip kregen. Annemieke geeft aan dat ze wil winnen en Taeke mijmert over het ontmoeten en goed leren kennen van nieuwe mensen. We weten natuurlijk allemaal op wie hij doelt. Zijn nieuwe bloedbroeder Tim.

De laatste opdracht. Annemieke wordt couch potato en Taeke, Tim en Klaas bewandelen het glibberige pad van de Dominicaanse showbizz. mol81Omdat de drie op tv komen gaan ze eerst de make-up in. Hier zien we eindelijk wat we al die tijd miste, de lipgloss van Klaas. Intussen installeert Annemieke zich in een heel klein schattig huiskamertje tussen pluche knuffelbeesten en beeldjes waar ze goed de tv met wabbelig beeld en ruisig geluid kan zien en horen.
Take one is voor Taeke. Hij heeft niet helemaal op een rijtje wat ie allemaal gezegd heeft, maar hij denkt dat de uitspraak wel picobello was. Vervolgens mocht Klaas komen koken en vertelt hij in het Spaans in een korte en een uitgebreide variant dat hij geen Spaans spreekt en als laatste ratelt Tim in idioot tempo een opstel over twitter. Gelukkig heeft Annemieke een goed gevoel en verdiend zo €1000. Wat inhoud dat ze vier goede woorden over heeft gehouden. We weten het niet zeker, want we zien en horen Art hier niet over. Het kan dus ook zomaar dat ze het geld uit de pot heeft gehaald. Of dat ze daar op die bank Art heeft zitten verleiden om de goede woorden in te fluisteren.
Er zit nu dus €12370 in de pot. Art wil niet stoken, maar sinds Rop weg is wordt er opeens geld verdiend. Als laatste de test. Annemieke heeft een vrijstelling en is de eerste finalist van 2016.
Klaas houdt van afwisseling en zit deze aflevering op Tim, Tim op Klaas en Taeke op Tim en Klaas. Dat is iets te gespreid en dus moet hij het veld ruimen. Terug naar zijn verloren kandidate en zijn vrienden achterlatend.
De finalisten zijn bekend. Wat mij betreft komt het einde van dit seizoen alweer veel te snel in zicht, maar aan de andere kant kan aflevering 9 niet snel genoeg beginnen.
O ja, en bedankt Moltalk, dat Chris er volgende week wéér is! :):)