14 februari 2016

Wie is de Mol? 2016 | Afl. 7


Aflevering 7, Iets is niets
We beginnen deze week waar we vorige week geëindigd zijn. Wie wordt de nieuwe dj in de bus? Rop vindt dat hij het mag doen omdat hij een goede muzieksmaak heeft. Jammer genoeg heeft ie nu zijn iRop niet bij zich, maar hij wil het morgen graag laten horen. Daar komt ie weer mooi vanaf.
Na de muziekloze rit zien we de groep aankomen in een prachtig, druk, Caribisch resort, waar ook de koffers gedropt worden. Een moment later is het resort leeg en verpaupert en blijkt het een vreemd inchecksysteem te hebben. Gasten moeten zelf op bewakingscamera’s zoeken waar hun kamer is, die ze herkennen aan hun koffers die door de piccolo’s op de juiste plek zijn gezet. Dat de kamer- en gebouwnummers op de camerabeelden staan wordt door niemand vertelt en ook Klaas en Annemieke die toch minstens een half uur naar de beeldschermen hebben zitten staren hebben dit niet gezien. De gasten gaan één voor één op zoek naar hun koffer. Godzijdank hebben ze Ellie’s Etherdiscipline gevolgd en is er niks fout gegaan met de porto’s. Balen voor de mol, maar gelukkig kun je wel uit beeld verdwijnen. ca20613e9e5d01bc8882cbe538ba867fHier had Ellie geen lessen in gegeven, want een oplossing daarvoor hebben ze bij politie en boefje ook nog niet gevonden.
Wat ook vreemd is aan dit resort is dat je soms over muren moet klimmen om bij je kamer te komen en dat je de piccolo’s moet zien te ontwijken, want als die je een hoek indrijven, moet je meteen weer uitchecken. Taeke zag dit resort blijkbaar niet zitten, want die dook meteen een hoekje in toen hij een piccolo aan zag komen. Ook Tim komt een piccolo tegen, maar omdat hij op het resort wil blijven roept hij van een afstandje dat hij hem zal Whatsappen.
Van de Caribische Tower of Terror gaan we over naar een verlaten fabrieks-opslag-plaats om aan een oude wankele tafel een spelletje te spelen.
Art legt het spel op zijn typische mysterieuze manier uit, maar gelukkig leggen zowel Rop als Taeke het ons ook nog een keer uit. Het komt er op neer dat de koppeltjes gedistantieerd worden van elkaar en dat het spel in een gespannen sfeer gespeeld wordt. Het klinkt bijna als een gezellige vakantie activiteit die je op het balkon van je resort speelt.Nou wisten we van Taeke al dat hij geld verdienen niet belangrijk vindt (wat maar weer duidelijk werd door de min €750 die hij bij elkaar speelde), maar nu blijkt dat ie spelletjes waar jokers en vrijstellingen in te verdienen zijn ook niks vindt. Wat doet hij daar? De mol ontmaskeren ofzo?
Ook Annemieke  haalt wederom geld uit te pot, wat niemand verdacht vindt. Hoewel ze er ook niks aan kon doen natuurlijk. Eigenlijk moest wel, want ze wilde geen drietje maken. En daar is geen speld tussen te krijgen.
Klaas heeft een primaire focus op de zwarte vrijstelling. Heeft hij de jokers en groene vrijstelling niet nodig? Ik zeg maar wat.. Uiteindelijk krijgt hij de zwarte vrijstelling te pakken en maakt hij van iets (garanties) niets…
Alsof de groep nog niet genoeg heeft gedaan op hun vakantie, moeten ze ook nog restaurantje spelen. Ongastvrije Taeke en Rop zijn de manager en de horecaman van Restaurant Molino (wat Annemieke stug Molina blijft noemen. You go girl! Laat je horen daar als enige vrouw!).
Goed, ze moeten dus een restaurant runnen. Wel een restaurant zonder keuken, maar gelukkig mocht de groep lekker Hollands de fiets gebruiken om het eten te halen bij de lokale restaurantjes. Die blijkbaar de instructie hebben gekregen op elke vraag ‘Nog 25 minuten’ te antwoorden.Terwijl Taeke verkeerde bestellingen doorgeeft bij de drankjes bar, lopen Annemieke en Rop beschaamt vriendelijk frietjes met fantasiekip te serveren en chilt Tim wat met de kok in de keuken. Eigenlijk is Klaas de enige die goed bezig is. Omdat het zo lang duurt voor het eten klaar is, besluit hij het rommelende vrouwtje in de keuken even te helpen door de kip te besprenkelen met afkoelende spuug. Na 25 minuten wil hij de onmogelijke brokken dooie kip uit de frituur, voor het echt afkoelt, naar het plein terugbrengen, maar hij komt erachter dat zijn fiets gejat is. Het lijkt verdorie Nederland wel.FullSizeRenderGelukkig hebben de oude terras-tijgers met schorten wel meer dan een Ellie verdiend met deze opdracht. We hebben horecapersoneel nog nooit zo blij gezien met hun salaris.En even tussendoor: zagen jullie die zonneklep bij Taeke? Die heeft hij al die tijd verstopt onderin zijn koffer, maar nu Cécile eruit is, durft hij hem eindelijk te dragen.
Vlak voor de test probeert Klaas Annemieke nog wat jokers af te troggelen, maar Annemieke trapt er niet in en Klaas blijft eenzaam zonder bondgenootje. Ze gunt Rop wel een joker, maar dat is omdat ze bang is dat ze achteraf vanaf de bank de aflevering terugkijkt en naar zichzelf gemene dingen roept.
De groep had blijkbaar niet verwacht dat Klaas zijn zwarte vrijstelling in zou zetten, want er zijn elf jokers ingezet bij de test. Art kauwt het spel Wie is de mol? nog even voor:
‘Jullie kijken allemaal naar mij, maar er is maar één man die jullie in de gaten moeten houden: Klaas.’
En dan komt Rops rode scherm. Had nou maar meer jokers aan je maatje gegeven egoistisch naar mens.
widm