28 februari 2016

Wie is de Mol? 2016 | Afl. 9


Aflevering 9, Fotofinish
De laatste uitzending vanuit de Dominicaanse republiek is geweest. Eindelijk. Helaas. Ik kan elke week niet wachten tot de uitzending begint, maar baal als het afgelopen is.
Op weg naar opdracht 1 hebben de finalisten maar liefst negen uur in het busje gelegen. Zonder beeldscherm. e3f388df9c40409ff36d6cdd0d44e216Gelukkig maar, want daar wordt Klaas ziek van. Na zoveel uren met elkaar te hebben doorgebracht, wil Tim absoluut niet meer met Klaas een kamer delen. Maar Annemieke weet met haar toen nog onscherpe nagels een kamer alleen op te eisen en Tim sluit een compromis met Klaas die als een kleutertje achter hem aan blijft lopen. In de hotelkamer blijkt er eigenlijk helemaal geen privacy te zijn en mogen ze alleen douchen als de ander op de wc zit. Of andersom. Annemieke lacht in haar vuistje vanuit haar eigen suite. Maar het lachen gaat haar snel vergaan. Aldus Tim.
Na het douchen begint opdracht 1. Er zijn foto’s gemaakt en de groep moet composities reconstrueren. WAAR IS ELLIE? Voor elke goede foto ontvangt de groep  €200, maar wanneer ze allemaal goed zijn krijgen ze een bonus van €500.
De eerste foto die de groep gaat reconstrueren is die van een alcoholische vrouw met een vuilniszak die met een vriendin zit te sms’en over haar rotleven en de pijn in haar lever. Annemieke regelt in het Spaans een bretels en komt terug met een riem, maar Art is in een goede bui, of hij heeft slechte ogen, en rekent de foto goed.
Op de tweede foto is een kleine visboer met een grote vis te zien. Eigenlijk is alles goed gereconstrueerd op de foto, op de vis na. Klein detail, maakt niet uit jongens. De visboer zijn broek zat toch in de was dus de foto had toch niet goed geweest.
De derde foto, een met twee kappers en twee klanten, wordt verrassend goed nagemaakt en is €200 waard.
Bij foto vier wordt een minderjarig kind gezwachteld en rouwend door Annemieke naar haar graf gebracht. Het was eigenlijk een eitje: mooi meisje neergezet, bloemetjes, zwachtel, petje op, haar los en klik. €200 erbij.
Voor foto vijf moest de groep eerst twee Dominicaanse minuten lopen en kreeg Tim de schuld dat hij de foto te goed na wilde maken. De tijd was op en de laatste €200 én de bonus werden niet verdiend.
Maar de groep is tevreden, ze hebben  meer verdiend dan de groep vorig jaar. Tenminste als de pot er nog is. Annemieke is hem even kwijt, maar er is nog geen paniek. Tim is wel in paniek en verwijt Annemieke dat ze zeker nog nooit heeft meegemaakt dat ze bij de bank komt en de bank zegt: ‘Ja sorry, we zijn even je spaargeld kwijt’.
Maar goed, misschien heeft Art het geld wel, want er kwam opeens weer een praatje waarbij Art nog maar eens wijst op de stippen op de achterkanten van de biljetten. Alsof we nog niet weten wie daar op staat.
Na de vele resorts die we al hebben gezien dit seizoen, was er nog een resort over waar nog geen spel is gespeeld. Blijkt dit een heel druk bezocht resort te zijn en net nu mogen er geen toeristen in beeld komen. Het voelde een beetje als the Walking Dead. Overal verschenen toeristen en Annemieke had de eer om ze weg te sturen. Inclusief de
overenthousiaste Belgen die nu nog staan te wachten op de beroemdheid die zou komen. Klaas dacht slim te zijn door met zijn camera wat natuurshots te maken, maar had niet gerekend op de bosjesmannen van het resort. opdr2_10Tim was voornamelijk bezig met Klaas aanraken. Ik weet niet wat er gebeurd is in die slaapkamer, maar als die twee vanaf dag één al een kamer deelde, hadden we nu waarschijnlijk twee mol-koppels.
Onderweg wordt er nog geld gepakt door de verkeerde kandidaat, maar het is maar €40 en ze zijn de pot toch kwijt, dus erg rouwig zijn ze er niet om.
Uiteindelijk begeleiden Tim en Annemieke Klaas als een kromme Usain Bolt krab naar de onder een palm verstopte Art. Laatstgenoemde heeft zo genoten van de road movie dat hij er wel vijf bioscoopkaartjes voor over heeft. Een prachtige vangst voor de laatste opdracht van dit seizoen.
Met de laatste test en de finale in zicht laat Annemieke haar nagels nog even extra scherp vijlen en laat Klaas zijn neushaar even bijknippen. Tim ligt intussen in een hangmat een cryptogram op te lossen en Art ligt waarschijnlijk ergens zijn knappe koppie nog bruiner te zonnen.
finalebeeld-2048x1116
Alle mooie momenten van het seizoen komen nog een keer voorbij en dan komt eindelijk de vraag waar we al negen weken op wachten: Wie is …. de Mol?
Maar ja, we kennen Art een beetje, dat gaat ie natuurlijk niet nu al zeggen. We moeten nog een hele week wachten.
ccqgkqauaaa0dku
Dit kwam ik nog tegen op Twitter…