07 februari 2016

Wie is de Mol? 2016 | Afl. 6


Aflevering 6, Misplaatst
Om de een of andere onduidelijke reden had ik vandaag nog meer zin in Wie is de mol? dan anders. Misschien omdat ik met een stuk of tien molloten heb rondgehangen. Ik weet het niet. Ik zat er dus helemaal klaar voor om me volledig te richten op mijn mol.
Bij de eerste opdracht moesten de kandidaten het podium op. Waar iedereen meteen plankenkoorts kreeg, had Rop er veel zin in. Er moesten twee ruimtes identiek van elkaar ingericht worden. Daar had Cécile dan weer wel zin in. De crew liet de kamers heel chic wit lijken, maar een echte kenner herkende meteen alle Zweedse series. Het meetlint gaf de doorslag; dit waren geverfde Ikea kamers. Niets is wat het lijkt. Het enige wat niet van Ikea kwam, waren de jokers. Annemieke kon dat blijkbaar niet geloven, anders had ze ze niet door slinkse Tim af laten pakken.Er werd hard gewerkt om de kamers niet zo praktisch mogelijk, maar zo gestyled mogelijk neer te zetten. Het leek de kandidaten makkelijker om de tafel 1,05 inch van de midden-wand met de lange kant naar voren te zetten in plaats van gewoon tegen de wand aan.
ezgif.com-gif-maker
met dank aan @TimVerdouw
Niet slim, want nu kon Klaas de tafel met zijn billen nog een inch verschuiven. De tafel wordt gedekt met borden, bestek, waterglazen links en wijnglazen rechts. En een hamer die in de linkerhoek van de tafel, met de kop naar het publiek, wordt neergelegd. Met de spijkers er evenredig onder. Alsof dat nog niet genoeg was, sloopt Tim nog een schilderij waardoor Taeke door op Rop te slaan precies dezelfde scheur moet zien te krijgen.
Deze opdracht heeft Cécile jaren van haar leven gekost.
Ondanks Tims duidelijke aanwijzingen, heeft Taeke maar één joker gevonden. Maar gelukkig doet Annemieke even een Ellie en komen ze erachter dat Rop de andere joker heeft.
De kandidaten gaan naar een nieuw verblijf. De vaste koppeltjes (team T en het gelijmde bondje A en R) duiken gelijk met elkaar de slaapkamers in, waardoor Klaas en Cécile een kamer delen. Gelukkig heeft de kamer two separate beds. Eigenlijk wil Cécile haar kamer niet delen, want die wil haar buidel geld met rare stippen op de achterkant eens nader bekijken. Ze maakt de groep wijs dat ze de mol heeft gezien, wat Tim grappig vindt, maar niet gelooft, want daar heb je meer voor nodig dan de €6,50 die in de pot zit, en Klaas een nogal geschrokken hoofd oplevert.
Bij opdracht 2 worden er twee groepen gevormd. Een groep “uit de hoogte”, bestaande uit Cécile (omdat het bij haar imago past), Annemieke (omdat die letterlijk uit de hoogte is) en Tim (die met hen meeging). En een groep “down to earth”. Precies net als mollen die graag bij de grond blijven. Bestaande uit Klaas (duh), Rop en Taeke.
De ene groep moet Nederlandse woorden naar het Spaans vertalen met een Spaans-Nederlands woordenboek en de andere groep precies andersom. Gelukkig kunnen ze elkaar helpen door met elkaar te bellen en de goede antwoorden door te geven. Uiteraard ging dat niet goed. Zoals Cécile zei: ‘de communicatie tussen de bakjes was slecht’. Het is niet duidelijk of ze met “bakjes” Tim en Taeke bedoelde of de niet echt anno 2015 kabelbaanbakjes.
Uiteindelijk volgt de overhoring van Art. Nou heeft Rop alle Taeke op zich genomen, waardoor Taeke van het uitzicht kon genieten, dus de woorden heeft hij niet goed geleerd, oelewapper.
Bij opdracht 3 gingen de kandidaten naar zichzelf opzoek. Er werden weer twee groepen gemaakt. Taeke, Tim en Klaas mochten als drie mooie mannen nonchalant rondrijden in een vette bak, terwijl Rop, Annemieke en Cécile het moesten doen met een oververhit automaatje uit 1984 met ontploffingsgevaar en een walm van petroleum en uitlaatgassen.
De kaart werd verdeeld. Cécile controleert nog even: “dus jullie pakken de onderste helft?” (zuid dus), wat wordt bevestigd door Tim. Die in de biecht aangeeft dat team oververhit automaatje de westkant (links dus) neemt en zijzelf de oostkant (rechts dus). Dit komt helemaal goed.
De (oud)kandidaten met woorden worden één voor één opgepikt. Op klaas wordt het woord “kandidaat” gevonden, wat ik persoonlijk nogal misplaatst vind.
Halverwege de route gaat team uitlaatgas naar rechts (oost dus) en besluit Taeke linksaf (west dus) te slaan. Cécile krijgt hier eigenlijk weinig van mee, want die wordt nogal gevangen door de oase van etalages vol schoenen, afritsbroeken en flodder t-shirts.
opdr3_14Wonder boven wonder worden alle kandidaten gevonden en hoeft alleen de eerste groepsfoto nog maar nagemaakt te worden. Ondanks dat de groep overtuigd was dat dit ging lukken, stonden alleen Taeke en Ellie goed. Hoewel hier vijf van de zes kandidaten schuldig aan waren, kreeg Tim de schuld.
En toen weer die verdomde test. Waar Rop en Tim groen zien en Cécile rood.
Terwijl ik nog even nasnik van de uitslag, praat Art nog wat met Cécile over bondjes en bont en gaat de rest van de groep over tot de orde van de dag. Wie wordt de nieuwe dj in de bus?
Art: “Ik hoorde dat je niet aan bondjes doet.”
Cécile: “Nee, ik doe niet aan bont”
Je kunt nog één keer het molboekje van Cécile lezen. Klik hier.