24 januari 2016

Wie is de Mol? 2016 | Afl.4


Aflevering 4, Minder dan je denkt
Deze aflevering speelde zich af in een tot leven gekomen muurposter. Het paradijs. Een cadeau.
Art had blijkbaar haast in deze oase van rust, want hij presenteerde vandaag met zijn blouse binnenstebuiten.
Misschien kwam het omdat hij bij een Wie is de mol? primeur wilde zijn. Klaas heeft vrijwillig zijn penningmeesterschap weggegeven. Hoewel Tim, Ellie en Marjolein zich als serieuze kandidaten beschikbaar stelde, ging sarrende Cécile ermee vandoor. Daar zal de mol blij mee zijn, want Cécile heeft toch geen idee hoeveel er in de pot zit. Die kan het alleen op kleur leggen en uitgeven.
Om het Cécile extra moeilijk te maken begonnen ze met een opdracht met min-geld, maar daar was ze eigenlijk helemaal niet mee bezig. Nou moest ze verdorrie weer een paar gedrochten in een piskleur aantrekken (bij de gewone mens ook wel bekend als waterschoenen).
Rop en Cécile mochten meteen als John en Pocahontas als eerste het water op in hun kajakken. Rop heeft twee kokers binnengehaald en Cécile is met tros boeien en al in het water gegooid.
Vervolgens waren Tim en Ellie aan de beurt. Ellie vond het vooral een interessante uitdaging, want ze had nog nooit gekajakt. Laat staan in een gevaarlijke zee. Gelukkig ontdekte ze al snel de veilige zone waar de haaien niet mogen komen. Als een malle heeft ze gekajakt en heeft ze, een met een haai vechtende, Tim achtergelaten in de gevaarlijke zee. Tim heeft de haai nog een blauw oog geslagen, maar het mocht niet baten.
Tussendoor zien we een beeld van Cécile die naar het mandje met kokers loopt, er met haar hand in zit en … weg beeld. Wat deed Cécile daar.
Klaas liet zich van zijn beste kant zien en had binnen no-time twee kokers, maar toen hij, speciaal voor de pot, nog verder kajakte werd hij toch omgetrokken door een haai.
Uiteindelijk zijn er zes kokers binnengehaald.  €1300 in de pot erbij en €300 eraf.  Hoeveel er nu in de pot zit weet Cécile niet, maar dat rode geld staat wel leuk bij haar ogen.
b29d470bb044668251f7316c471914f6Op dag 8 moeten er nieuwe duo’s gemaakt worden. Bondgenoten Rop en Annemieke houden vandaag een oogje in het zeil bij Taeke en Tim. Tim heeft het door. Maar Rop verdenkt zijn bondgenootje Annemieke. Dat heeft Tim dan weer niet door. En Annemieke denk ik ook niet.
Het wordt een beetje een egoïstische opdracht, waarbij Taeke wederom roept dat geld niet belangrijk is, Tim van mand naar mand hobbelt om zijn winst steeds groter te maken en Annemieke drie jokers pakt, maar ook min €500.
Marjolein, heeft de keuze uit €1000 of €500 en kiest voor €500, want er is toch min-geld binnengehaald. Zo blijft de pot gelijk. Gelukkig voor Cécile.
Gelukkig kan Ellie nog even in haar politierol kruipen en mag ze iedereen ondervragen. Waarschijnlijk betekent dat bij de politie ook fouilleren, want ze ging er helemaal voor. En Tim ook. Met als resultaat dat Tim zijn tips voor de test kwijt is. Art vond wat Ellie deed indrukwekkend. Hij is niet de enige.
Bij het ontbijt wordt besloten dat Klaas het min-geld heeft gepakt. Arme Annemieke, doet ze eens iets wat niet oke is, verdenkt niemand haar.
De laatste opdracht deze aflevering. Er moet flink geklommen worden. Cécile haakt gelijk af. Waarschijnlijk heeft ze net haar nagels gelakt. Er zijn nog zeven kansen om de sloten te openen.
Tim mag als eerste. Hoewel Taeke een joker bij zich heeft laat hij deze niet zien, dus wordt het gokken hoeveel logo’s van de mol er op de joker staan. Tim gokt op 25%, de groep gaat akkoord en Tim gaat voor joker helemaal naar boven.Hoewel de groep nog aan het denken is over het volgende juiste antwoord, gaat Klaas halverwege de rots vast op zoek naar een trapje.Helaas heeft Marjolein niet de goede speur-ogen van politieagente Ellie, dus zij ziet alleen het voorste slot (dit waren haar eigen woorden, dus blijkbaar wist ze wel dat er meerdere sloten waren). En Annemieke doet een dappere poging, maar besluit toch niet te klimmen. Wat niemand verdacht vindt.Uiteindelijk halen Taeke en Ellie de sloten los en vinden ze het tegenvallende bedrag van €1500 in de kist. Logisch dat Marjolein niet juicht.
En dan de test. Hier haak ik meestal liever af, omdat de test betekent dat er iemand uit moet. En ik heb dit jaar geen kandidaten die ik liever zie gaan. Halverwege de test weet je eigenlijk al wie er uit gaat, want wederom hoor je de afvaller niet zeggen op wie ze stemt.
0016bd9ab4d1a07485b50c845efd8715De politievrouw met hoge amusementswaarde heeft de mol niet weten te ontmaskeren en moet het spel verlaten.
Waarschijnlijk gaat het volgende week compleet mis met de walkietalkies.
Zoals Rop zegt: ’Wat moet de wereld zonder Ellie Lust?’