17 januari 2016

Wie is de Mol? 2016 | Afl.3


Aflevering 3, Wie schrijft die blijft
(Op de website heet de aflevering trouwens ‘Zeg het zelf’)
Art begint de aflevering meteen met iets waar we over na moeten denken. Of in ieder geval iets waarmee bij mij een beetje hoop terug is gekomen. Misschien kan ik toch een juiste tunnelvisie krijgen dankzij de geldbiljetten.
Hij zegt er namelijk het volgende over:
‘(…) Je zou toch maar rondlopen met een verborgen aanwijzing. Het portret van de mol bijvoorbeeld. Zonder dat je het doorhebt.’
Toevallig heeft het eerste spel meteen met geld te maken. Per twee- of drietal werd de groep ergens gedropt. Elke kandidaat kreeg 1/3 deel van een biljet en moest dit biljet compleet maken. En dat terwijl je maar één biljet per persoon vast mag hebben. Dat ging als volgt:
Top observator Ellie heeft het paaltje met €500 bij haar en Rop over het hoofd gezien, maar eigenlijk was dit Rop zijn schuld, want Ellie keek alleen naar wat Rop deed of niet deed. Rop zelf was zich hier niet van bewust en was druk bezig met niet luisteren naar wat Remy zei. Die zei duidelijk ‘NEE, NEE, NEE’, maar Rop verstond blijkbaar JA, JA, JA.
Een stuk verderop waren Klaas en Tim voornamelijk bezig met de plaatselijke bevolking Nederlands leren, high fives geven aan willekeurige schoolkinderen en een paard en wagen regelen omdat het geinig was. Wat overigens niet is gelukt.
Ondertussen speelde Taeke Domino’s Pizzaatje via de telefoon (gelukkig niet via de porto, want dat had hem vast een preek over etherdiscipline opgeleverd).
De enige die echt serieus bezig was is Annemieke, maar die werd tegengewerkt door Rop, die eindelijk wist op welk plein hij moest zijn en dus niet meer terug wilde komen.
Uiteindelijk heeft de groep toch €750 weten te verdienen. Een deel hiervan zat verstopt in de nieuwe modieuze portemonnee van Cécile.
Ook binnen de groep is het inmiddels duidelijk dat er iets aan de hand moet zijn met het geld. Tim roept op dat hij het geld wil zien. Gelukkig weet Ellie precies waar ze op moeten letten. Namelijk tekens, logo’s, nummers en achterkanten. De achterkanten worden bekeken, maar het raadsel is nog niet opgelost. Wordt vervolgd…
’s Avonds start Wie is de mol? eindelijk echt. De ultieme mol-opdracht wordt namelijk gespeeld. Een veld overrennen in een spooky licht, met volle maan, een spannend muziekje en het geluid van malariamuggen. Tim, Rop en Cécile hebben voor de gelegenheid hun gestreepte gevangenispakje aangetrokken. En Ellie voelde zich al als een vis in het water omdat deze opdracht veel facetten bevat waar ze bij de politie ook mee te maken hebben. Dit moet goed komen.
De groep leert snel. Ze overleggen voordat ze als kippen zonder koppen gaan rennen.
De €1500 wordt verdeeld. Marjolein wil niet dat Ellie het briefje van €500 krijgt, dus die krijgt Taeke. Tim begint om de boel te verkennen. Helaas wordt hij, net op het moment dat hij aangeeft dat geduld hebben echt belangrijk is, geraakt door een van de malariamuggen.
Rop was even vergeten dat hij nachtblind is en begon vol goede moed aan zijn race. Tot hij als een forel werd gevangen door een net. Maar Cécile, die met een klein bedrag als een dansmarieke trippelend in haar witte skinnyjeans (géén witte legging)  de overkant bereikte, verbaasde nog het meest. Uiteindelijk worden er verdubbelaars gepakt, mol 3 buskandidaten geraakt en wordt er geld binnengehaald. 
Er is €1700 verdiend en dat werd gevierd met Anita Meyer. Hier werd duidelijk dat Marjolein weldegelijk enthousiast kan reageren. Het moet dus alleen wel iets zijn van iets waar ze echt blij van wordt.
mol3 verliefdVoor de test begint zien we hoe een verliefde Klaas langzaam ontwaakt bij het rustgevende harpgeluid van Remy en wordt er geboden op het niet mee laten tellen van vijf vragen uit de test. Omdat Wie is de mol? Wie is de mol? is, wint niet het hoogste, maar het een-na-hoogste bod hierop. Het winnende bod is uiteindelijk €2345,-. Drieëntwintighonderdvijfenveertig euro, voor vijf vragen.
Er is dus iemand die €2345,- heeft geboden, die niet de mol is, aldus Marjolein.
Maar er is dus ook iemand die nog hoger heeft geboden.
Hoeveel mollen zitten er eigenlijk in dit spel?
Uiteindelijk was daar het moment van de waarheid en zit Klaas nu in zijn eentje met liefdesverdriet op een kamer en ben ik wederom punten kwijt in de app.
Bekijk de hele aflevering hier.