10 januari 2016

Wie is de Mol? 2016 | Afl. 2


Aflevering 2. Het laatste woord, letterlijk
Op de titel kom ik later terug.
We beginnen deze week met pluspunten. De app werkt! (voor de aflevering dan). Én.. bij moltalk schuift onder andere Chris Zegers aan. Een van mijn favoriete deelnemers van de afgelopen jaren.
Deze week geen lange intro, alleen een verslag van vorige week. En een beschrijving van alle kandidaten door Airen.
Dan begint de eerste, toch best vrij duidelijke, opdracht. De kandidaten zijn bij de zoutmijnen van Bani. Er liggen een stuk of tien hopen zout verspreid naast een lange rails, maar de kandidaten hoeven zich slechts op vier soorten te focussen. Die soorten moeten in de goede karren geschept worden en naar het eindpunt worden gebracht. Simpel.Uiteraard beginnen de kandidaten zonder overleg meteen alle kanten op te rennen. Tim zoekt voor de zekerheid toch verder naar een vijfde zoutsoort. Je weet natuurlijk maar nooit. Ellie geeft intussen een light versie van etherdiscipline (een uitgebreide les zal later volgen). Remy gooit de kruiwagen twee keer om. De verkeerde kar wordt voorgereden, waardoor er extra werk verricht moet worden en Cécile staat zich te ergeren. Haar haren zijn al niet meer in plooi en haar jurk is niet meer kreukvrij. En ze had zich nog zo voorgenomen om, wat er ook gebeurd, haar waardigheid te behouden. Enfin, uiteindelijk zijn de snelste 45 minuten allertijden zó om en is er €0 verdiend.
etherNa deze pittige opdracht gaan de kandidaten gezellig met elkaar uit eten. Ellie kan niet wachten om haar ervaringen bij de politie te delen met de groep dus een uitgebreide les in etherdiscipline volgt. Inclusief oefeningen met een vork.
Hier hadden kandidaten uit eerdere seizoenen veel van kunnen leren.
Dag 4 begint op een zonnig plein vol vrolijke mensen. Ook Cécile mist haar werk blijkbaar en vertelt ons over de laatste modetrends bij de dominicanen. Ze dragen knalharde, lekker synthetisch fluoriserende kleuren met veel bling erbij, waarin je zweet als een tierelier.
Er moet bij deze opdracht onthouden worden wie waar zit op het plein, daarna maakt Art een foto, loopt iedereen weg en moeten de kandidaten de mensen weer terugzetten op dezelfde plek. Simpel.
De groep heeft zowaar een plan. Remy krijgt de leiding, maar wordt onderbroken door Marjolein, Tim en Rop. Ach, het begin is er. Uiteindelijk krijgt hij het wel voor elkaar om Marjolein de rol van observator te geven. Niet alleen omdat ze zo fanatiek is en veel in de gaten heeft, maar ook omdat ze tijdens een opdracht een gigantische stoorzender kan zijn. En dat is blijkbaar gunstig.
Terwijl Ellie heel goed bezig is met naar gezichten kijken en ze goed onthouden, staat Cécile een modereportage te houden met strikjes, knoopjes en weet ik het wat nog meer.
Uiteindelijk zit bij de helft van alle rijen iedereen op de goede plek. €700 in de pot.
Gelukkig hoeft Ellie in haar dagelijks werk niet vaak gezichten te onthouden, want dat was toch lastiger dan gedacht.
Bij de derde opdracht moeten er duo’s gemaakt worden met iemand die je in de gaten wilt houden of juist met iemand die je blind vertrouwt. Duidelijk.

CYT8W69WMAAgDys
Welke oud-mol is dit??

Nou blijkt dat op de Dominicaanse Republiek stemmen horen uit een donker klooster terwijl het volle maan is, toch wat spanning met zich mee brengt. Cécile is zelfs vergeten wat oud-mol Susan allemaal heeft gezegd. Ellie heeft er eigenlijk niet veel van meegekregen. Die heeft bij de politie geleerd om sluipend op handen en hurken met de klok mee te gaan zoeken naar wat dan ook, dus dat deed ze nu ook. Want dit is bijna hetzelfde. Ze heeft helaas niets gevonden. Zelfs het pad van fakkels niet. Gelukkig komt ze de volgende ochtend tijdens het ontbijt achter informatie wanneer ze op slinkse wijze vraagt of iemand nog iets wil delen over de opdracht. Ze heeft nog nooit zo’n makkelijk verhoor gehad, want iedereen gaf meteen een verslag over wat en wie ze allemaal hebben gezien. Zou Art het spel vorige week ook wel ook aan de kandidaten hebben uitgelegd?
Als laatste volgt nog de test.
Er zijn wat nieuwe tactieken. Er wordt niet  meer door iedereen gezocht naar de mol. Zo streept Remy af wie de mol niet is en wacht Ellie rustig af tot de mol een fout maakt, want dat doen ze bij de politie ook.
Uiteindelijk zien alleen Marjolein en Airen hun scherm. Airen moet het spel verlaten en ik ben 50 punten kwijt.
CYTqwCbUEAAZE8uOja, dan nog de titel. Deze was: Het laatste woord, letterlijk.
Als ze het hebben over het laatste gesproken woord in de aflevering is dat Remy, maar het laatste zichtbare woord is Taeke.
Of ze bedoelen natuurlijk iets heel anders.
Bijvoorbeeld de laatste woorden bij het derde spel.

CYUPxiPUwAAFhR4 (1)

Wat denken jullie?